Флот РФ втратив ефективний контроль над Чорним морем — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Флот РФ втратив ефективний контроль над Чорним морем — розвідка Британії

Флот РФ втратив ефективний контроль над Чорним морем — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Британські розвідники звертають увагу на те, що кораблі Чорноморського флоту Росії продовжують займати вкрай оборонну позицію. Окрім того, наголошується,що патрулювання зазвичай обмежується акваторією в межах видимості кримського узбережжя.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Британії

Британія заявила про нову проблему РФ

За словами іноземних розвідників, останні дії країни-агресорки у Чорному морі контрастують з підвищеною активністю російських військово-морських сил в інших морях, типовою для цієї пори року.

Ба більше, зазначається, що Чорноморський флот РФ продовжує використовувати крилаті ракети великої дальності для підтримки наземних наступів, однак наразі втратив ефективний контроль над морем.

Він втратив свій флагман "Москва", значну частину бойових літаків морської авіації та контроль над Зміїним островом, - нагадує Міноборони Великої Британії.

Фото - скриншот

Іноземні аналітики звертають увагу на те, що обмежена ефективність Чорноморського флоту РФ підриває загальну стратегію вторгнення країни-агресорки, оскільки морська загроза для Одесіизараз значною мірою нейтралізована.

Це означає, що Україна може відволікти ресурси, щоб чинити тиск на сухопутні війська Росії в іншому місці, - вважають британські розвідники.

Нещодавно у Міноборони Британії також попереджали, що РФ перебуває на просунутій стадії планування проведення псевдореферендуму про приєднання так званої "ДНР", хоча незрозуміло, чи вже є остаточне рішення щодо голосування.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?