Франція надасть Україні ППО та почне тренувати військових ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція надасть Україні ППО та почне тренувати військових ЗСУ

Франція надасть Україні ППО та почне тренувати військових ЗСУ
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню пообіцяв передати Україні системи ППО для захисту українських міст від ударів безпілотників, а також розширити програму підготовки українських військових.

Джерело: Associated Press

Франція буде тренувати українських військових

Лекорню заявив, що до 2000 українських військових будуть розміщені у військових частинах у Франції для проходження кількатижневої бойової підготовки, більш спеціалізованої підготовки з логістики та інших потреб, а також навчання на обладнанні, яке постачає Франція.

Ми констатуємо той факт, що війна, на жаль, триватиме. Нове покоління солдатів також має бути навчене, щоб витримати дистанцію, - сказав міністр.

Розширене навчання, яке зараз пропонує Франція, є «дуже важливим кроком», сказав міністр. «Ми змінюємо масштаб».

Міністр зазначив, що ракетні батареї ППО Crotale, які Франція готується відправити в Україну, «будуть особливо корисні в боротьбі з безпілотниками та проти бомбардувань з повітря».

Франція має 12 таких батарей, сказав міністр. Він не уточнив, скільки з них відправиться в Україну.

Військова допомога Франції

Раніше Франція навчила українську артилерію використовувати поставлені нею самохідні гаубиці Caesar, всього було поставлено 18 таких САУ.

Франція також створила фонд у розмірі 100 млн євро, «на який українці можуть купувати те, що вони хочуть, за умови, що постачальником є французи».

Серед отримувачів перших українських замовлень за допомогою фонду є французька фірма, яка постачатиме понтонні мости.

За словами міністра, Франція також розмістила замовлення на поповнення свого запасу гармат Caesar для заміни тих, що відправляються в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?