Франція оголосила про передачу Україні ще 12 САУ Caesar
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція оголосила про передачу Україні ще 12 САУ Caesar

Франція оголосила про передачу Україні ще 12 САУ Caesar
Джерело:  online.ua

Франція відправить в Україну ще 12 гаубиць Caesar для боротьби з російськими окупантами. Про це заявив міністр оборони Себастьян Лекорню.

Джерело: міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню під час брифінгу  з українським міністром Олексієм Резніковим

Франція оголосила про нову передачу Україні САУ Caesar 

Артилерійські установки будуть профінансовані з фонду в 200 мільйонів євро, створеного Францією для фінансування озброєнь для Києва.

Раніше Франція вже поставила Україні 19 САУ Caesar.

Лекорню сказав, що нова партія гаубиць буде доставлена найближчими тижнями.

Згідно з даними про військову та фінансову допомогу, зібраними німецьким аналітичним центром Інституту світової економіки, на початку грудня 2022 року Франція була сьомою країною за кількістю військової допомоги Україні з 24 лютого без рахування нових оголошень військового обладнання.

Що відомо про САУ Caesar

155-міліметрові гармати Caesar, встановлені на вантажівках, можуть високоточно стріляти на відстань до 40 кілометрів і змінювати позицію до того, як ворог зможе визначити їхнє розташування.

Раніше стало відомо, що Франція та Австралія спільно постачатимуть Україні 155-мм снаряди, які, зокрема, використовуються для гармат Caesar.

Данія також передасть всі свої 19 гаубиць французького виробництва для українських військових.

Данські установки Caesar є важчими, ніж моделі для французької армії (32 тонни проти 18 тонн). Також вони мають більші потужності: встановлені на 16 колесах замість 12, можуть нести до 36 снарядів замість 18, їхня кабіна має більше захисної броні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?