Франція передала Україні четверту далекобійну РСЗВ LRU
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція передала Україні четверту далекобійну РСЗВ LRU

Франція передала Україні четверту далекобійну РСЗВ LRU
Джерело:  online.ua

В Україну з Франції вже прибула четверта реактивна система залпового вогню LRU. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Джерело: міністр оборони України Олексій Резніков

Франція надала Україна ще одну РСЗВ

В Україну прибув 4-й брат з родини "Довгої руки" – LRU з Франції! Українська армія тепер ще потужніша для стримування та знищення ворога. Це видимий результат дружби між президентами Володимиром Зеленським і Еммануелем Макроном, - написав міністр.

Три установки Україна отримала у жовтні за підсумками шостої зустрічі міністрів оборони союзників України у форматі "Рамштайн".

LRU (Lance Roquette Unitaire) є французькою модернізацією американської РСЗВ M270 на гусеничній платформі з високою прохідністю.

LRU може мати дальність польоту снарядів не менше 80-85 км, а супутникова система навігації та управління гарантує високу точність влучання.

Німеччина та Італія мають свої варіанти цієї РСЗВ - MARS II (Mittleres Artillerieraketensystem) та MLRS-I (MLRS Improved).

Допомога Франції

Нагадаємо, що 20 листопада стало відомо, що Франція передала Україні дві батареї ЗРК Crotale для захисту від повітряних атак армії РФ.

Загалом Франція передала Україні вже 18 САУ Caesar, ракети Milan та Mistral, близько 60 бронетранспортерів VAB, протитанкові міни HDP-2A2, засоби захисту на випадок ядерної, біологічної чи хімічної загрози, найновіші прилади нічного бачення.

Наразі розглядається питання про передачу радіолокаційних станцій.

Окрім цього Франція візьме участь у роботі центру обслуговування військової техніки для України у Словаччині. Роботу цього центру координуватиме спільна франко-німецька асоціація оборонпрому KNDS.

Там ремонтуватимуть гаубиці PzH 2000, САУ Caesar, зенітні танки Gepard, бронетранспортери Dingo.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?