Франція прокоментувала шпигунський скандал навколо США
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція прокоментувала шпигунський скандал навколо США

Франція прокоментувала шпигунський скандал навколо США
Джерело:  online.ua

Французький уряд заявив, що повідомлення про нібито стеження спецслужби США за європейськими політиками, зокрема, за німецькою канцлеркою Ангелою Меркель за допомогою Данії - це "дуже серйозно". З такою заявою виступив секретар з європейських справ уряду Франції Клеман Бон в ефірі France Info.

Джерело: Le Figaro/AFP

Франція схвильована повідомленнями про можливе стеження США за європейськими політиками

"Це дуже серйозно. Потрібно перевірити, чи наш партнер у ЄС, Данія, справді припустилася помилок у співпраці з американськими спецслужбами… Потрібно з'ясувати, чи було справді прослуховування, шпигунство за політиками з боку США", - наголосив французький міністр.

За його словами, якщо повідомлення виявляться правдою, офіційний Париж буде змушений робити висновки щодо подальшої співпраці із американською владою.

"Між союзниками потрібна довіра. Тож ці потенційні факти - це дуже серйозно. Їх потрібно перевірити і на цій основі зробити висновки щодо умов співпраці", - підкреслив Клеман Бон.

Політик також почав стверджувати, що не знає, за якими французькими політиками нібито здійснювалось стеження.

Штати стежили за Меркель та топ-політиками Євросоюзу

Нещодавно стало відомо, що Агентство національної безпеки США стежило за топ-політиками кількох європейських країн, зокрема, за німецькою канцлеркою Ангелою Меркель з 2012 по 2014 рік.

Також вдалося дізнатися, що Штати використовували з цією метою партнерські відносини з Службою військової розвідки Данії.

Як стверджують журналісти, розвіддані США збирали про впливових політиків з Німеччини, Франції, Швеції і Норвегії.

"АНБ отримало доступ до текстових повідомлень і телефонних розмов низки відомих осіб, підключившись до датських інтернет-кабелів у співпраці зі Службою. Данія, яка є близьким союзником США, має кілька ключових станцій для підводних інтернет-кабелів, що йдуть в Швецію, Норвегію, Німеччину, Голландію і Великобританію і з них", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?