Франція та Італія уже домовляються про постачання Україні ЗРК SAMP/T
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція та Італія уже домовляються про постачання Україні ЗРК SAMP/T

Франція та Італія уже домовляються про постачання Україні ЗРК SAMP/T
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти повідомляють, що Франція та Італія наблизилися до завершення узгодження технічних деталей щодо передачі Україні зенітно-ракетних комплексів SAMP/T.

Джерело:  Reuters  з посиланням на своїх інсайдерів у дипломатичних колах

Франція та Італія можуть незабаром передати Україні ЗРК SAMP/T

Як відомо, команда Володимира Зеленського звернулася до міжнародних партнерів із закликом передати Україні більше систем ППО. Ще у листопаді офіційний Київ розраховував отримати ЗРК SAMP/T, який також часто називають Mamba.

Уже 27 січня глава Міноборони Франції Себастьєн Лекорню у Римі проведе зустріч зі своїм італійським колегою Гвідо Крозетто. Сторони мають намір досягти згоди щодо SAMP/T для ЗСУ.

Ми завершуємо переговори з італійцями. Вже не дуже довго, - йдеться в заяві МЗС Франції.

Що важливо розуміти, ця система ППО може відстежувати десятки цілей і перехоплювати 10 одночасно. Окрім того, наголошується, що вона є єдиною системою європейського виробництва, яка здатна збивати балістику.

Політичне рішення прийнято. Зараз лише завершуються технічні деталі, оскільки це складна система, - розповів один із інсайдерів.

За словами анонімного джерела, французький лідер Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні незабаром офіційно оголосять це рішення.

Згідно з даними журналістів, технічні перемовини наразі тривають.

Як уже згадувалося раніше, Франція уже передавала Україні зенітні ракетні комплекси Mistral, а також зенітні ракети малої дальності Crotale - їх використовують для перехоплення низьколітаючих ракет і літаків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?