Французький журнал Charlie Hebdo випустив номер з роботами українських карикатуристів
Категорія
Культура
Дата публікації

Французький журнал Charlie Hebdo випустив номер з роботами українських карикатуристів

Французький журнал Charlie Hebdo випустив номер з роботами українських карикатуристів
Джерело:  online.ua

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo опублікував близько 20 робіт українських карикатуристів. Кошти, зібрані від продажу, будуть передані на користь Збройних Сил України.

Джерело: Charlie Hebdo

Charlie Hebdo вшанували українських карикатуристів

«Відповідайте на ракети сміхом» : сатиричний тижневик Charlie Hebdo вшанував українських карикатуристів, які «продовжують робити свою роботу» , незважаючи на російське вторгнення, публікуючи «з солідарності» близько двадцяти своїх карикатур. Серед них російський ведмідь, який занурює лапу у вулик перед тим, як його поглинають бджоли, солдати, які ковзають снаряд з гірки в дитячому садку, чи знаряддя тортур із зображенням Путіна, - повідомили в журналі.

Серед карикатуристів, чиї роботи опублікували, Юрій Журавель, Олег Гуцол, Олексій Кустовський тощо.

Ці малюнки, “очевидно безжальні до росіян, демонструють гумор, який не хоче здаватися перед свавіллям і терором”, – пояснюється у заяві.

Також зазначається, що майже всі роботи взяті з виставки, організованій в Одесі місцевою асоціацією карикатуристів. Захід має назву “Руській воєнний корабль, іди нах*й.

Кошти, зібрані від продажу цього номеру, передаються “українським збройним силам та територіальній обороні Одеси”, уточнює Charlie Hebdo у статті про “гумор” як “зброю масового опору”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?