Фрегат армії РФ Адмірал Горшков із ядерною зброєю прямує у бік США
Категорія
Світ
Дата публікації

Фрегат армії РФ Адмірал Горшков із ядерною зброєю прямує у бік США

Фрегат армії РФ Адмірал Горшков із ядерною зброєю прямує у бік США
Джерело:  online.ua

Оснащений ядерними гіперзвуковими ракетами "Циркон" російський фрегат "Адмірал Горшков" на великій швидкості прямує до берегів США і скоро опиниться в радіусі досяжності для удару.

Джерело:   The Sun

Що відомо про маневри російського фрегата Адмірал Горшков поблизу берегів США

За інформацією видання, судно нібито помітили на радарах в нейтральних водах Атлантичного океану на достатній відстані для запуска протикорабельних засобів ураження з території узбережжя США.

Водночас Міноборони РФ наразі не коментує цю інформацію.

Судно нібито має на борту "нестримні" гіперзвукові ракети. Основу озброєння російського корабля становлять гіперзвукові ракети "Циркон", здатні нести ядерні боєголовки. А дальність їхньої дії становить тисячу кілометрів.

РосЗМІ пишуть, що російський фрегат рухається у бік США з іміджевою місією. Він нібито повинен продемонструвати прапор РФ у стратегічно важливих районах Світового океану.

В жовтні 2021 року у Росії випробували гіперзвукову ракету "Циркон". Ракету запустили з фрегата "Адмірал Горшков". Вона вразила берегову мішень на відстані 500 кілометрів.

"Циркон" - двоступенева ракета, дальність її польоту може становити до 600 кілометрів. У Росії заявляли, що гіперзвуковими ракетами "Циркон" будуть оснащуватися підводні човни та надводні бойові кораблі флоту РФ.

12 листопада 2022 року повідомлялося, що Міністерство оборони РФ замовило додаткову партію новітніх гіперзвукових ракет "Циркон".

Військовий експерт Олег Жданов заявляв, що масове виробництво ракет "Циркон" у Росії не розпочато. У зв'язку з цим погрози Путіна про взяття їх на озброєння він назвав звичайною пропагандою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?