Фронтмен гурту «Мертвий Півень» Михайло Барбара помер у Харкові
Категорія
Україна
Дата публікації

Фронтмен гурту «Мертвий Півень» Михайло Барбара помер у Харкові

Фронтмен гурту «Мертвий Півень» Михайло Барбара помер у Харкові
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 11 вересня, у Харкові помер відомий український музикант і актор, засновник легендарного львівського рок-гурту "Мертвий півень" Михайло Барбара. Про це повідомила його дружина Світлана Олешко.

Джерело: Online.ua.

14 листопада фронтмену гурту “Мертвий півень” мало б виповнитися 50 років. Однією із можливих причин передчасної смерті називають зупинку серця.

Дружина співака повідомила ЗМІ, що Місько несподівано помер удома 11 жовтня – чоловік не хворів, був здоровим, мав великі плани на майбутнє.

Михайло (Місько) Барбара народився 21 листопада 1971 року у Львові. У 1989-му став одним із засновників і фронтменом популярного львівського рок-гурту “Мертвий півень”.

У 1998 році Михайло переїхав до Харкова, де почав грати у харківському театрі “Арабески”. Брав участь у записі альбому Tourist Zone харківського гурту Lюk. Був одружений із режисеркою театру Світланою Олешко.

Гурт “Мертвий півень”

Гурт "Мертвий півень", якому Барбара присвятив значну частину свого життя, народився в середовищі Львівського університету імені Івана Франка, де навчалися багато його майбутніх учасників. У 1989 році музиканти збиралися в кафе "Старий Львів" на вулиці Валовій, назва гурту походить від вивіски кафе. За 30 років існування "Мертвого півня" у його складі змінилося близько 20 музикантів. Впізнаваною рисою гурту стали пісні на вірші відомих українських поетів.В 2011 року гурт фактично припинив творчу діяльність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?