ФСБ не випускає з Росії українців з паспортами РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ не випускає з Росії українців з паспортами РФ

ФСБ не випускає з Росії українців з паспортами РФ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися українським урядовцям, на кордонах Росії з Латвією та Естонією стоять великі черги громадян України, які намагаються виїхати з території РФ, однак працівники ФСБ не випускають тих, хто має російський паспорт. Люди змушені очікувати від 2 до 6 днів.

Джерело:  Міністер ство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

З Росії не випускають українців, які мають паспорт РФ

В спеціальних пунктах фільтрації ФСБ перевіряє громадян України на наявність в них паспорта РФ. За нашою інформацією, якщо у громадянина України немає паспорта РФ, йому дозволяють виїхати. А якщо встановлюють, що у громадянина України є ще і російський паспорт, то таку людину не випускають із Росії, - розповідають представники українського відомства.

Також вдалося дізнатися, що ФСБ РФвипускає українців, які прописані в Криму, але не мають паспорта Російської Федерації.

Окрім того, наголошується, що при перетині кордону українським громадянам допомагають волонтери – вони забезпечують людей їжею, водою тощо.

Тим, хто не хоче або не має змоги чекати, пропонують скористатися безкоштовним переїздом до іншого пункту пропуску, - йдеться в повідомленні.

Мінреінтеграції звертає увагу на те, що наші громадяни, які опинилися у складній ситуації за кордоном чи потребують допомоги, можуть телефонувати на гарячу лінію WhatsApp/Telegram/Viber: +380 96 078 84 33.

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?