FT дізналася про секретний масштабний план Євросоюзу стосовно України
Категорія
Економіка
Дата публікації

FT дізналася про секретний масштабний план Євросоюзу стосовно України

FT дізналася про секретний масштабний план Євросоюзу стосовно України
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу активно працює над таємним планом фінансової допомоги Україні до 2027 року, який має на меті переконати команду президента Володимира Зеленського у надійності підтримки з боку партнерів у порівнянні з нинішніми програмами.

Джерело:  Financial Times

ЄС розробляє секретний план щодо України

За словами інсайдерів видання в європейських політичних колах, новий план офіційного Брюсселя повинен стати відповіддю на критику через "безсистемну і непередбачувану фінансову підтримку" України.

Як вдалося дізнатися журналістам, він передбачає чотирирічний план фінансової допомоги Україні на "десятки мільярдів" євро, який, як розраховує ЄС, дасть офіційному Києву більше впевненості у фінансовій стабільності та заохотить інших союзників, до прикладу Штати та Британію, надати подібні довгострокові зобов'язання.

Потреби України дуже великі, і вони потребують більших гарантій. (Із країнами-членами ЄС - ред.) буде велика боротьба, але велике бажання допомогти Україні все ще присутнє, – розповів виданню один із європейських дипломатів.

Які є проблеми з ухвалення нового плану ЄС щодо України

Інсайдери видання звертають увагу на те, що добитися одностайної згоди країн-членів Євросоюзу буде вкрай складно, оскільки, як відомо, офіційний Будапешт вже заблокував попередні раунди фінансування України – у такий спосіб Угорщина хоче розблокувати мільярди євро заморожених грошей ЄС для власної країни.

Окрім того, наголошується, що план фінансування, який може стати причиною нового випуску боргових зобов'язань з боку Єврокомісії, з'явився на тлі перегляду багаторічного бюджету ЄС на 2021-2027 роки

Пропозиції Єврокомісії все ще розробляються, але можуть бути готові вже цього місяця – можливо, напередодні Лондонської конференції з питань відновлення України, запланованої на 21-22 червня, - прогнозують журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?