G7 планує відкласти перегляд граничної ціни на російську нафту – Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

G7 планує відкласти перегляд граничної ціни на російську нафту – Bloomberg

G7 планує відкласти перегляд граничної ціни на російську нафту – Bloomberg
Джерело:  online.ua

Країни Великої сімки навряд чи переглянуть обмеження ціни на російську нафту цього тижня, незважаючи те, що нафта продається значно нижче поточного порогу в 60 доларів.

Джерело: Bloomberg

G7 планує відкласти перегляд граничної ціни на російську нафту

За їх словами, країни-члени ЄС були проінформовані виконавчою владою блоку про те, що G7, відповідальна за встановлення та зміну ліміту цін, мало зацікавлена у зміні цінових рівнів на даному етапі.

Переговори між Єврокомісією та G7, ймовірно, продовжаться після саміту лідерів ЄС, який відбудеться цього тижня в Брюсселі.

Що відомо про рішення G7 щодо російської нафти

Раніше G7 раніше погодилася переглянути рівень цін у середині березня, і законодавство ЄС передбачає, що метою має бути утримання порогового значення на 5% нижче середніх ринкових ставок.

Звіт Міжнародного енергетичного агентства минулого тижня показав, що в лютому російська нафта та нафтопродукти продавалися за ціною, нижчою за максимальну.

Середньозважена експортна ціна російської нафти склала 52,48 дол за барель без урахування витрат на доставку та страхування.

За даними МЕА, нафта Urals, ключова експортна суміш Росії, продавалася за 45,27 дол на ринку Чорного моря, тоді як такі суміші, як ESPO, Sakhalin і Sokol, призначені для відправлення в Азію, торгувалися значно вище верхньої межі.

Польща та країни Балтії наполягали на зниженні верхньої межі ціни щонайменше до 49 дол, щоб створити додатковий тиск на фінанси Росії.

Послам ЄС у неділю повідомили, що дискусії G7 не показали жодних змін, повідомили два джерела, знайомі з ходом переговорів.

Комісія повідомила дипломатам, що обговорення триватимуть, у тому числі після саміту лідерів ЄС, і виконавчий орган блоку продовжить співпрацювати з G7 на основі даних, наданих МЕА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?