G7 пообіцяла стримувати Путіна й захищати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

G7 пообіцяла стримувати Путіна й захищати Україну

G7 пообіцяла стримувати Путіна й захищати Україну
Джерело:  online.ua

Представники Групи семи наголосили, що стурбовані триваючими дестабілізаційними діями команди Володимира Путіна, у тому числі нарощуванням сил біля кордонів України. Окрім того, вони публічно пообіцяли, що будуть робити все можливе, щоб стримати РФ.

Джерело: сайт G7

Як Велика сімка реагує на дії РФ та ситуацію в Україні

"Ми глибоко стурбовані продовженням безвідповідальної та дестабілізуючої поведінки Росії. Це включає масштабне нарощення сил біля українських кордонів та в протиправно анексованому Криму, зловмисну діяльність, спрямовану на підрив демократичних систем інших держав, зловмисну кібердіяльність та використання дезінформації. Ми висловлюємо повну солідарність з усіма партнерами, які постраждали від дій проти їхніх інтересів та безпеки, пов’язаних з російськими спецслужбами", - наголошують представники Групи семи.

Окрім того, вони визнали, що шкодують через погіршення відносин РФ із міжнародною спільнотою та нагадали про важливість дотримання Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Також обговорювалася ситуація навколо лідера російської опозиції Олексія Навального. Керівництво G7 висловило стурбованість погіршенням ситуації з правами людини в РФ та систематичним наступом на незалежні ЗМІ, опозицію та простих людей.

"Ми наголошуємо, що зацікавлені у стабільних та передбачуваних відносинах з Росією. Водночас, ми продовжимо посилювати спроможність нашу і наших партнерів стримувати поведінку Росії, яка загрожує заснованому на правилах міжнародному порядку, включно зі сферою кібербезпеки та дезінформації", - наголосили представники Групи семи, зазначивши, що продовжать співпрацювати з командою очільника Кремля Володимира Путіна у питаннях спільного інтересу як захист клімату, контроль за поширенням зброї, мирний сталий економічний розвиток та захист довкілля в Арктиці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?