Гайдай передрік знищення або втечу армії РФ зі Сватового та Кремінної
Категорія
Україна
Дата публікації

Гайдай передрік знищення або втечу армії РФ зі Сватового та Кремінної

Гайдай передрік знищення або втечу армії РФ зі Сватового та Кремінної
Джерело:  online.ua

За словами керівника Луганської області Сергія Гайдая, військовим окупаційної армії РФ вже незабаром доведеться тікати зі Сватового та Кремінної на Луганщині. 

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Гайдая

Що відомо про контрнаступ ЗСУ на сході України 

Що стосується Сватово-Кремінського напрямку, там окупанти стягнули велику кількість сил та засобів. Вони намагаються якось змінити ситуацію, зупинити просування наших військ, - зазначив Гайдай.

Керівник ОВА додав, що противник перекидає на Луганщину в райони Сватового та Кремінної велику кількість військової техніки та все більше резервних підрозділів, сформованих з мобілізованих на території РФ та на окупованих територіях України.

Але, сподіваймося, що нічого у них не вийде. Враховуючи, що вони в Старобільську будують другу лінію оборони, то я думаю морально вони вже розуміють, що в найближчому майбутньому зі Сватовим та Кремінною їм доведеться попрощатися, - підкреслив Гайдай.

На думку аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW) йомовірна пауза через погіршення погодних умов взимку не піде на користь українським військовим, а навпаки буде вигідна для окупаційної армії РФ.

Зокрема, експерти погоджуються із заявами генсека НАТО Єнса Столтенберга стосовно того, що кремлівська армія прагне домогтись оперативної паузи взимку та поновити масштабний наступ на весні на наступного року.

Оперативна пауза взимку, ймовірно, передчасно завершить контрнаступальні операції України, збільшить ймовірність того, що Україна втратить ініціативу, та надасть деградованим російським військам цінну 3-4-місячну відстрочку для відновлення і підготовки до ведення бойових дій на кращому рівні, - наголошують аналітики.

При цьому експерти зазначають, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не хоче припиняти бойові дії в Україні, а його окупаційна армія продовжує численні спроби атак на Донеччині.

Зацикленість Путіна на продовженні наступальних операцій навколо Бахмута та в інших місцях сприяє здатності України утримувати військову ініціативу на інших ділянках бойових дій. Подальші оперативні успіхи України залежатимуть від здатності ЗСУ безперервно продовжувати послідовні операції протягом зими, - підкреслюють в ISW.

Ключові висновки експертів ISW 

  • Путін створює умови для затяжної загарбницької війни в Україні.

  • Путін використовує російську Раду з прав людини для консолідації влади, відкидаючи принципи міжнародного права в галузі прав людини.

  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив з коментарями, які підтверджують попередні оцінки ISW, що оперативна пауза взимку 2022-2023 рр. буде на користь Росії.

  • Російські війська вперше за три тижні застосували в Україні безпілотники "Шахід-136".

  • Намагання Росії тиснути на Білорусь з метою залучення її до війни в Україні може викликати тертя серед білоруських військових.

  • Російські війська, ймовірно, збільшують темпи своїх контратак у східній частині Харківської та західній частині Луганської областей.

  • Окупанти продовжують наступальні операції на Бахмутському та Авдіївсько-Донецькому напрямках.

  • У східній частині Херсонської області тривають оборонні дії та перегрупування сил російських військ.

  • Незалежні російські ЗМІ повідомляють, що мобілізаційні заходи триватимуть, незважаючи на заяви російських офіційних осіб про протилежне.

  • Окупаційна влада, ймовірно, перетворює Маріуполь Донецької області на тилову військову та логістичну базу для російських військ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?