Газпром скаржиться на нову проблему з Північним потоком
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром скаржиться на нову проблему з Північним потоком

Газпром скаржиться на нову проблему з Північним потоком
Джерело:  online.ua

3 серпня російський монополіст "Газпром" почав скаржитися на те, що через санкції міжнародної спільноти постачання РФ турбіни для "Північного потоку", яка перебувала в Канаді, неможливе.

 Джерело: Телеграм-канал "Газпром"

Газпром не може повернути турбіну для Північного потоку

Санкційні режими Канади, ЄС, Великої Британії та невідповідність нинішньої ситуації чинним контрактним зобов'язанням з боку Siemens роблять постачання двигуна 073 на КС "Портова" неможливим, – скаржиться керівництво російської компанії.

Варто зазначати, що жодних додаткових пояснень цієї позиції монополіст не наводить.

Фото - скриншот

За словами заступника очільника "Газпрому" Віталія Маркелова, постачання турбіни до ФРН замість країни-агресорки після ремонту в Канаді порушує умови чинного контракту та створює ризики санкцій з боку Європейського Союзу. Ба більше, наголошується, що Siemens під час ремонту усунула не більше чверті всіх несправностей.

Як уже згадувалося раніше, влада Канади погодився зробити виняток із санкцій проти Росії і відправити турбіну для "Північного потоку", яка пройшла технічне обслуговування в Канаді, до Німеччини - щоб піти назустріч Німеччині і зменшити ризики, що РФ не відновить постачання по ПП1 після планових технічних робіт.

Однак нещодавно почали поширюватися чутки, що турбіна для газопроводу "Північний потік-1" застрягла у дорозі в Німеччині через те, що Кремль поки не надав потрібні для перевезення в країну-агресорку документи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?