Газпром відмовився гарантувати роботу Північного потоку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром відмовився гарантувати роботу Північного потоку

Газпром відмовився гарантувати роботу Північного потоку
Джерело:  online.ua

Російський газовий монополіст "Газпром" офіційно попередив, що не може гарантувати роботу газопроводу "Північний потік", а також додав, що не знає, чи поверне Канада із ремонту турбіну.

Джерело: Твіттер-сторінка "Газпрому"

"Газпром" не може гарантувати роботу "Північного потоку"

Варто звернути увагу на те, що російський монополіст опублікував своє повідомлення після рішення офіційної Оттави дозволити вивіз турбіни для компресорної станції "Портова" газогону "Північний потік".

"Газпром" не має в своєму розпорядженні жодного документа, який дозволяє компанії Siemens вивезти з Канади газотурбінний двигун для КС "Портова", що перебуває там на ремонті. За цих обставин неможливо зробити об'єктивний висновок про подальший розвиток ситуації із забезпеченням безпечної роботи компресорної станції "Портова", яка є критично важливим об'єктом для газопроводу "Північний потік", - написало керівництво компанії.

Що важливо розуміти, офіційна Москвау у червні скоротила потік газу до 40% від загальної потужності трубопроводу "Північний потік", посилаючись на затримку з поверненням обладнання, яке обслуговується німецькою Siemens Energy у Канаді.

Окрім того, також стало відомо, що "Північний потік" з річною потужністю понад 55 млрд кубометрів простоюватиме до 21 липня протягом 10 днів, поки там триває ремонт.

Офіційній Брюссель має побоювання, що Кремль може продовжити заплановане технічне обслуговування, щоб ще більше обмежити постачання газу, що зруйнує плани заповнення сховищ на зиму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?