Гендиректора Запорізької АЕС відпустили з російського полону
Категорія
Україна
Дата публікації

Гендиректора Запорізької АЕС відпустили з російського полону

Гендиректора Запорізької АЕС відпустили з російського полону
Джерело:  online.ua

Гендиректора Запорізької атомної станції Ігоря Мурашова звільнили з російського полону. Про це повідомив директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Джерело: очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі

Гендиректора ЗАЕС звільнили з полону росіян

Я отримав підтвердження, що пан Мурашов безпечно повернувся до своєї родини, - написав Гроссі.

Нагадаємо, що російські військові викрали гендиректора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова 30 вересня, коли він їхав з ЗАЕС до Енергодара. Росіяни зупинили його автівку, а самого директора вивезли в невідомому напрямку.

2 жовтня МАГАТЕ звернулося «до відповідних органів», щоб отримати роз’яснення щодо затримання директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі сказав, що затримання має «значний вплив і на Ігоря Мурашова, і на сім основних принципів ядерної безпеки».

Очільник МАГАТЕ висловив сподівання, що директор ЗАЕС швидко повернеться до своєї родини та зможе відновити виконання своїх обов’язків на станції.

Також експерти МАГАТЕ заявили, що в районі ЗАЕС знову було чутно кілька вибухів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?