Генпрокуратура Німеччини почала розслідування воєнних злочинів РФ в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Генпрокуратура Німеччини почала розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

Генпрокуратура Німеччини почала розслідування воєнних злочинів РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор Німеччини Пітер Франк відкрив провадження щодо воєнних злочинів Росії в Україні, це зокрема атаки житлових кварталів, лікарень, цивільного населення, застосування касетних бомб.

Джерело: Spiegel

Німеччина розслідує воєнні злочини

Генеральний прокурор Пітер Франк розпочав розслідування за підозрою у військових злочинах російських військових в Україні .

За інформацією з судових кіл, це так звана структурна процедура. Вона служить для забезпечення значних доказів і непрямих доказів, щоб мати можливість засудити окремих винних згодом.

Серед іншого, німецька прокуратура назвала повідомлення про касетні бомби , напади на житлові квартали та цивільну інфраструктуру, газопровід, сміттєзвалище ядерних відходів і ТЕС, - зазначили у виданні.

Фото: commons.wikimedia.org

Також у центрі уваги мають бути звіти про так звані списки цілей для знищення, які, як кажуть, ведуть російські або чеченські підрозділи, дислоковані в Україні.

За повідомленнями, у цих списках знаходяться високопоставлені українські політики, яких мають убити.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський заявив, що він є «мішенню номер один» для цих підрозділів.

Відповідно до Міжнародного кримінального кодексу, федеральний прокурор може переслідувати воєнні злочини та злочини проти людства у всьому світі.

Німеччина вже проводила подібне розслідування проти режиму Ассада в Сирії.

Також подібне розслідування вже розпочав Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?