Генсек НАТО назвав ядерні погрози Путіна безрозсудною риторикою
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек НАТО назвав ядерні погрози Путіна безрозсудною риторикою

Генсек НАТО назвав ядерні погрози Путіна безрозсудною риторикою
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що мобілізація президентом Росії Володимиром Путіним тисяч додаткових військових для війни в Україні призведе до ескалації конфлікту, а його погроза застосувати ядерну зброю була "небезпечною та безрозсудною риторикою".

Джерело: Reuters

НАТО відреагував на ядерні погрози Путіна

Єнс Столтенберг сказав, що перша мобілізація Росії після Другої світової війни не була несподіванкою, але вона призведе до ескалації конфлікту.

Він сказав, що дії Путіна продемонстрували, «що війна йде не за його планами», російські війська були погано оснащені та не мали належного командування та контролю, і що очевидно, що російський президент зробив «великий прорахунок».

Ми подбаємо про те, щоб у Москві не виникло непорозумінь щодо того, як саме ми будемо реагувати. Звичайно, це залежить від того, яку ситуацію або яку зброю вони можуть застосувати. Найголовніше - не допустити цього, а це чому ми так чітко заявили в наших комунікаціях з Росією про безпрецедентні наслідки, – сказав Столтенберг, маючи на увазі будь-яке використання Росією ядерної зброї.

Столтенберг сказав, що НАТО «не буде брати участь у такій безрозсудній і небезпечній ядерній риториці, як президент Путін», оскільки оборонний альянс із 30 країн не прагне конфронтації з Росією, а просто намагається захистити Україну та запобігти ескалації конфлікту.

Ця промова є ескалацією, але це також не сюрприз. Тому ми були готові. Ми будемо зберігати спокій і продовжувати надавати підтримку Україні. Промова президента Путіна демонструє, що війна йде не за планами президента Путіна. Він зробив великий прорахунок, — сказав Столтенберг

Столтенбергу наразі важко побачити рішення в короткостроковій перспективі, доки Росія не визнає, що Україна є суверенною, незалежною державою.

Тому я боюся, що єдиний спосіб покласти край цій війні — це довести, що президент Путін не переможе на полі бою. Коли він це зрозуміє, йому доведеться сісти за стіл і домовитися про розумну угоду з Україною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?