Генсек НАТО закликав союзників підготуватися до тривалої війни в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек НАТО закликав союзників підготуватися до тривалої війни в Україні

Генсек НАТО закликав союзників підготуватися до тривалої війни в Україні
Джерело:  online.ua

Війна Росії проти України перейшла в стадію виснаження, тому терміни її закінчення спрогнозувати складно. У зв'язку з цим країни НАТО повинні бути готовими до тривалої підтримки України. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Джерело: Rzeczpospolita

НАТО не хоче ескалації з РФ

Він зазначив, що за 13 тижнів війни Росія допустила серйозні стратегічні прорахунки, а очільник Кремля Володимир Путін не зміг здійснити свій задум про швидке захоплення.

Водночас Україна довела свою готовність і спроможність чинити опір.

Столтенберг закликав союзників бути готовими до того, що війна буде тривалою, тому Україна потребуватиме довгострокової підтримки.

Перше завдання НАТО - допомогти надати підтримку, і в довгостроковій перспективі. Тому я звертаюся до союзників з проханням поповнити запаси. Бо це все більше і більше війна виснаження, - сказав він.

Другим завдання НАТО Столтенберг вважає недопуск ескалації.

Наша основна відповідальність – захистити всіх союзників, мільярд людей, які живуть у країнах НАТО. Війна в Україні жахлива, жорстока. Ми бачимо жертви серед мирного населення, бомбардування, розрухи, руйнування міст. Але якщо це переросте у повномасштабну війну між НАТО і Росією, це завдасть набагато більше шкоди. Тому ми зобов’язані вести себе так, щоб не призвести до ескалації. І ми це робимо, частково пояснюючи, що ми надаємо підтримку Україні, але НАТО не є частиною війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?