Генсек НАТО застеріг РФ від нападу на лінії постачання зброї Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек НАТО застеріг РФ від нападу на лінії постачання зброї Україні

Генсек НАТО застеріг РФ від нападу на лінії постачання зброї Україні
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що напад Росії на лінії постачання союзних держав, які підтримують Україну зброєю та боєприпасами, стане небезпечним загостренням війни.

Джерело: CBC News

НАТО застерегло РФ від нападу на лінії постачання зброї в Україну

Столтенберг заявив про це після відвідування тренувального полігону НАТО в Адазі, неподалік від столиці Латвії Риги разом з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та лідером Іспанії Педро Санчесом та прем’єр-міністром Латвії Артуром Крішьянісом Каріньшем.

Союзники допомагають Україні відстоювати своє право на самооборону, яке закріплено в статуті ООН, - сказав генсек.

Росія є агресором, а Україна захищається. Якщо буде напад на будь-яку країну НАТО, територію НАТО, це спричинить виконання статті 5.

Стаття 5 — це положення про самооборону в установчому договорі НАТО, в якому сказано, що напад на одного члена є нападом на всі 30 країн-членів.

Я абсолютно впевнений, що президент Путін знає це, і ми усуваємо будь-який простір для прорахунків, непорозумінь щодо нашого зобов’язання захищати кожен дюйм території НАТО, – сказав Столтенберг.

Деякі представники розвідувального співтовариства США побоюються, що Москва може спробувати перекрити потік зброї, що надходить в Україну, або за допомогою авіаударів, або за допомогою далекобійної артилерії.

Зброя, що надходить із Заходу, розвантажується в прикордонних країнах, наприклад, у Польщі, а потім відправляється наземним транспортом.

Столтенберг зазначив, що існує чітка різниця між лініями постачання всередині України та тими, які працюють за її межами.

В Україні йде війна, і, звісно, лінії постачання всередині України можуть бути атаковані. Напад на територію НАТО, на сили НАТО, можливості НАТО, це буде нападом на НАТО.

Столтенберг сказав, що послання НАТО Росії полягає в тому, що "вони мають припинити війну, що ми будемо продовжувати підтримувати Україну і що ми продовжуємо вводити безпрецедентні санкції".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?