Генсек ООН назвав спільного ворога людства і закликав з ним боротися
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН назвав спільного ворога людства і закликав з ним боротися

Генсек ООН назвав спільного ворога людства і закликав з ним боротися
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав світову спільноту зосередитися на боротьбі зі спільним ворогом - пандемією коронавірусу. Про це він сказав 14 вересня у Нью-Йорку на відкритті сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Джерело: трансляція 76-ї сесії Генасамблеї ООН.

За словами генсекретаря ООН, пандемія коронавірусу несе загрозу не тільки життю і здоров'ю людей, але і призводить до поділу людей на багатих і бідних та інших серйозних проблем у всьому світі.

«Ми зустрічаємося під час великого виклику і розділення, конфлікту і зміни клімату, посилення бідності і нерівності. Пандемія продовжує загрожувати життю, умовам життя та майбутньому. Ці виклики ускладнюються розколом, який загрожує миру і поділом на багатих та бідних», – зазначив Гутерреш.

Він також наголосив, що світовій спільноті потрібно об'єднати зусилля в боротьбі з пандемією.

«Пора зосередитися на боротьбі із загальним ворогом – пандемією... Необхідно активізувати зусилля з вакцинації від коронавірусу і реагування на зміну клімату. Війнам проти один одного необхідно покласти край», – сказав він.

Генсек ООН закликав світову спільноту підтримати афганців

Нагадаємо, у понеділок у Женеві під час наради на високому рівні з гуманітарної ситуації в Афганістані генсек ООН закликав світ підтримати афганців.

Міжнародна спільнота повинна підтримати мільйони вразливих афганців, які нині «переживають, можливо, найнебезпечнішу для них годину», заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Він зазначив, що нова влада країни обіцяла співпрацювати для забезпечення доставки допомоги афганцям.

Гутерреш наголосив на необхідності забезпечення жителів Афганістану продовольством, необхідними медикаментами й базовим медичним обслуговуванням.

Нагадаємо, у вівторок у Нью-Йорку стартувала сесія Генеральної Асамблеї ООН. На ній обговорюють питання зміни клімату, боротьби з коронавірусом, "продовольчих систем", енергетики та інші.

Читайте також:

  • Комісар ООН звинуватила талібів в розправі над афганцями.

  • ООН закликала Лукашенка не використовувати нелегальних мігрантів в своїх цілях.

  • В ТКГ оцінили перспективи введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?