Генсек ООН відреагував на підрив армією РФ Каховської ГЕС
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН відреагував на підрив армією РФ Каховської ГЕС

Генсек ООН відреагував на підрив армією РФ Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

За словами генсека ООН Антоніу Гутерреша, підрив злочинною армією РФ Каховської ГЕС - це ще один руйнівний наслідок розв'язаної Кремлем війни проти України. 

Джерело:  CNN

В ООН засудили підрив армією РФ Каховської ГЕС 

Ми всі бачили трагічні кадри, які з'явилися сьогодні у зв'язку з грандіозною гуманітарною, економічною та екологічною катастрофою в Херсонській області України... Сьогоднішня трагедія - це ще один приклад жахливої ціни війни для людей. Шлюзи страждань переповнюються вже понад рік, - підкреслив Гутерреш.

Генсек ООН виступив із вимогою негайного припинення атак по об'єктах критичної інфраструктури України.

Передусім, я закликаю до справедливого миру відповідно до Статуту ООН, міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї, - зазначив Гутерреш.

Генсек ООН підкреслив, що ООН вже надає підтримку мешканцям районів, які постраждали в результаті підтоплення після підриву російськими військовими злочинцями Каховської ГЕС.

Вночі російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, яку замінували ще минулого року. Через це близько 80 населених пунктів може бути затоплено.

При цьому в ООН на тлі такого теракту окупанти нагадали про День російської мови. Подібна витівка викликала багато критики на адресу Організації.

Німеччина звинувачує Росію у підриві Каховської ГЕС 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц поклав на Росію відповідальність за наслідки підриву дамби Каховської ГЕС.

За всіма твердженнями, це агресія російської сторони, щоб зупинити український наступ, захистити власну країну. Це показує, що це новий вимір, - підкреслив Шольц.

Шольц також заявив, що має намір знову поговорити з російським диктатором Володимиром Путіним, але додав, що давно цього не робив і зараз "невідповідний час".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?