Генсек ООН зустрінеться з Зеленським та Ердоганом у Львові
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН зустрінеться з Зеленським та Ердоганом у Львові

Генсек ООН зустрінеться з Зеленським та Ердоганом у Львові
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і президентом Туреччини Таїпом Ердоганом у Львові 18 серпня. Також він відвідає Одесу.

Джерело: Reuters

Зеленський зустрінеться з Гутеррішем у Львові

Речник ООН Стефан Дюжаррік сказав, що Гутерріш зустрінеться із Зеленським у Львові та обговорить ситуацію на Запорізькій АЕС, а також пошук “політичного вирішення конфлікту з Росією”.

Організація Об’єднаних Націй заявила, що може сприяти візиту інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) до Запоріжжя з Києва, але Росія заявила, що будь-яка місія, яка проходитиме через столицю України, є “надто небезпечною”.

Турецькі ЗМІ повідомляють, що Ердоган під час візиту в Україну обговорюватиме кроки для припинення війни Росії проти України "дипломатичним шляхом".

Реджеп Таїп Ердоган (фото — kremlin.ru)

20 серпня Гутерріш відвідає Спільний координаційний центр у Стамбулі, до складу якого входять представники Росії, України, Туреччини та ООН, які контролюють чорноморський експорт українського зерна та добрив.

Три чорноморські українські порти були розблоковані у липні відповідно до угоди між Москвою та Києвом, укладеної за посередництва ООН і Туреччини, що дозволило відправляти сотні тисяч тонн українського зерна покупцям.

Організація Об'єднаних Націй заявила, що угода спрямована на пом'якшення глобальної продовольчої кризи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?