Глава британської розвідки MI6 застеріг Путіна від вторгнення в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава британської розвідки MI6 застеріг Путіна від вторгнення в Україну

Глава британської розвідки MI6 застеріг Путіна від вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

Глава розвідувальної служби Великої Британії MI6 Річард Мур назвав Росію надзвичайною проблемою для всього світу і застеріг президента РФ Володимира Путіна від безрасудства щодо України. Мур попередив Путіна про наслідки, якщо він вторгнеться в Україну.

Джерело: Sunday Times

На думку Мура, Росія зараз об'єктивно слабшає в економічному і демографічному плані, але залишається проблемою для всіх. Він попередив, що Велика Британія тісно координує дії щодо Росії зі своїми союзниками.

Глава MI6 нагадав, що Велика Британія і США попередили Путіна про "значні втрати" і "величезну ціну" в разі продовження агресії проти України. Він уточнив, що особисто не розмовляв з Путіним, але знайшов спосіб передати йому таку позицію.

"Росіяни абсолютно не сумніваються в позиції Великої Британії з цього питання. І вони абсолютно не сумніваються в позиції адміністрації Байдена з цього питання, тому що канали відкриті", - додав глава британської розвідки.

За словами Мура, Лондон також активно співпрацює з союзниками по темі скандалу з викриттям вибухів на складах боєприпасів в чеському Врбетіце в 2014 році. Мур зазначив, що Сполучене Королівство тісно координує свої дії з іншими країнами, щоб "Путін отримав рішучі послання".

Ситуація на Донбасі і на кордонах України

Ситуація на Донбасі залишається складною. У ранковій зведенні штабу ООС 25 квітня йдеться, що напередодні російсько-окупаційні війська 9 разів порушували перемир'я. Бойовики вели вогонь із заборонених 82-мм і 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних системи і стрілецької зброї. Під ворожий вогонь потрапили захисники Водяного, Пєсков, Новгородського, Лебединського, Троїцького. У ніч на 25 квітня бойовики відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів поблизу Пєсков.

Тим часом в українських кордонів знаходяться понад 100 тисяч російських військових, яких разом з озброєнням Кремль в терміновому порядку стягнув туди нібито для військових навчань. Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу наказав до 1 травня поточного року повернути війська в місця постійної дислокації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?