Глава Держдепу США Блінкен прибув до Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Держдепу США Блінкен прибув до Києва

Глава Держдепу США Блінкен прибув до Києва
Джерело:  online.ua

Вранці 6 вересня до Києва з офіційним візитом прибув очільник Держаного департменту Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен.

Джерело: "Європейська правда"

Ентоні Блінкен уже в Києві

Згідно з даними українських журналістів, вранці 6 вересня стало відомо, що шеф американської дипломатії вже перебуває в нашій столиці.

Як уже згадувалося раніше, про запланований візит Блінкена представниці ЗМІ вперше дізналися ввечері 5 вересня.

Не можна також не згадати про те, що ніч на 6 вересня РФ здійснила чергову масовану повітряну атаку на українські міста, зокрема й на Київ.

Повітряна тривога закінчилася за лічені години до приїзду Блінкена.

Головна мета візиту американського держсекретаря до України наразі невідома.

Що важливо знати про роль Блінкена в російсько-українській війні

Не так багато людей знають, що шеф американської дипломатії завжди був рушійною силою у США в питаннях ухвалення ключових рішень щодо допомоги Україні.

До прикладу, 19 травня офіційно стало відомо, що команда президента США Джо Байдена нарешті підтримала надання ЗСУ винищувачів F-16 та навчання українських пілотів та механіків.

Згідно з даними журналістів, до цього рішення американського лідера підштовхнув саме Ентоні Блінкен.

Цю інформацію підтверджує The Washington Post з посиланням на своїх інсайдерів.

Офіційні особи США заявили, що держсекретар Ентоні Блінкен був головною силою в адміністрації, яка домагалася дозволу союзникам передати літаки, і активно працював із різними країнами в рамках НАТО, щоб просувати політику вперед, – розповідають журналісти.

Не можна також забувати про той факт, що глава Держдепу США відіграв аналогічну роль, коли члени НАТО опинилися у глухому куті щодо постачання ЗСУ сучасних танків.

Зазначається, що команда Шольца вирішила схвалити надання ЗСУ Leopard 2 тільки після того, як Блінкен підштовхнув Білий дім схвалити передачу українській армії танків M1 Abrams, хоча й Пентагон відмовлявся це робити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?