Глава Євроради потрапив під шквал критики через "диванний скандал"
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава Євроради потрапив під шквал критики через "диванний скандал"

Глава Євроради потрапив під шквал критики через "диванний скандал"
Джерело:  online.ua

Очільника Європейської ради Шарля Мішеля почали жорстко критикувати за його поведінку під час зустрічі з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, на якій президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн не знайшлося стільця поруч з ними.

Джерело:  Politico

Чому критикують главу Євроради

Мішеля потрапив під шквал критики представників різних політичних сил за байдужість під час інциденту, який вже отримав назву "диванного скандалу", особливо на тлі того, що однією з цілей візиту до Туреччини було привернення уваги до ситуації з правами жінок у цій країні.

Як на звинувачення відреагував Шарль Мішель

На переконання самого політика, його немає за що звинувачувати. Він вирішив, що не буде вибачатися, а також почав скаржитися, що зображення у медіа створили хибне враження.

"Деякі передані зображення створювали враження, що я, можливо, не відчував ситуації. Ніщо не виходить за рамки реальності та моїх глибоких почуттів... Суворе тлумачення турецькими службами правил протоколів" призвело до страшної ситуації - різного, навіть принизливого, поводження з президентом Європейської комісії", - наголосив Шарль Мішель.

Окрім того, політик додав, що його дуже засмутили звинувачення в тому, що йому, нібито, байдужа "протокольна незграбність щодо Урсули", а також те, що цей епізод "затьмарив велику та вигідну геополітичну роботу, яку ми досягли разом в Анкарі".

Варто також звернути увагу на те, що група Європейської народної партії в Європарламенті почала вимагати організувати дебати щодо візиту президентів Євроради та Єврокомісії до Туреччини, який, за її словами, став символом відсутності єдності між євроінституціями.

Що спровокувало "диванний скандал"

7 квітня під час зустрічі очільника Євроради Шарля Мішеля та лідерки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в Анкарі був незручний момент. Главі ЄК не видали стілець, що її обурило. Інцидент потрапив на відео і викликав жорстку реакцію в Брюсселі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?