Глава Кабміну повідомив про рекордне підвищення середньої зарплати в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Кабміну повідомив про рекордне підвищення середньої зарплати в Україні

Глава Кабміну повідомив про рекордне підвищення середньої зарплати в Україні
Джерело:  online.ua

Середня зарплата в Україні в червні 2021 року досягла рекордного максимуму - 14313 грн, що вище 500 доларів за нинішнім курсом. Глава Кабміну Денис Шмигаль запевняє, що це не межа.

Джерело: пресслужба уряду

Про рекордне підвищення середньої зарплати в Україні Шмигаль повідомив учасникам спільного засідання Президії Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України з Національною радою реформ, яке відбулося 29 липня в Києві. У заході брав участь український глава Володимир Зеленський, керівництво Офісу Президента, представники уряду і органів місцевого самоврядування.

Причиною різкого підвищення середньої зарплати в Україні, як вважає Шмигаль, стала конкуренція на ринку праці, яка, в свою чергу, виникла завдяки залученню інвестицій в регіони.

"Більше інвесторів - найкраща зарплата, кращі умови для працівників та жителів громад. Держстат оновив статистику по середній зарплаті в країні. Вона склала 14313 грн, понад 500 доларів. Це рекордний рівень за весь час, але точно не та межа, якої ми прагнемо досягти. Ми хочемо, щоб зарплата зростала далі і досягла європейського рівня. Заради цього ми всі наполегливо працюємо ", - підкреслив прем'єр-міністр.

Шмигаль додав, що українська економіка зараз ще відновлюється після коронакризи і в наступні роки держава повинна докласти всіх зусиль, щоб здійснити економічний ривок.

На скільки зросла середня зарплата в Україні

За даними Держстату, середня реальна зарплата в Україні в червні 2021 року зросла на 5,8% в порівнянні з травнем. У річному обчисленні реальна зарплата зросла на 12,9% в порівнянні з червнем 2020 року.

Найвищий рівень зарплат зафіксований у Києві - 20 455 грн. Найнижчий - в Кіровоградській області (11 497 грн). По галузях найвищі зарплати в Україні отримують в сфері інформації та телекомунікації, фінансової і страхової діяльності - 26 197 грн і 22 691 грн відповідно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?