Глава МАГАТЕ Гроссі планує вирушити до РФ для обговорення гарантій безпеки ЗАЕС
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава МАГАТЕ Гроссі планує вирушити до РФ для обговорення гарантій безпеки ЗАЕС

Глава МАГАТЕ Гроссі планує вирушити до РФ для обговорення гарантій безпеки ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Після відвідин окупованої станції генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про серйозність ситуації з ядерною безпекою на найбільшому ядерному об'єкті в Європі.

Джерело: глава Міжнародного агентства з ядерної енергетики Рафаель Гроссі

Рафаель Гроссі обговорить гарантії безпеки ЗАЕС в РФ

Вкрай важливо домогтися узгодження фундаментального принципу, що атомна станція не повинна зазнавати нападу за жодних обставин, а також не повинна використовуватися для нападу, – сказав глава МАГАТЕ.

Рафаель Гроссі має намір продовжувати свої дипломатичні зусилля щодо захисту ЗАЕС та запобігання можливої ядерної аварії.

Після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Запоріжжі вона повідомила, що обговорила це питання з ним і планує незабаром вирушити до Росії для проведення переговорів щодо гарантій безпеки станції.

Що відомо про ситуацію на ЗАЕС

Глава ООН з питань атомної енергетики та генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав українську Запорізьку АЕС.

Він заявив, що кількість російських окупаційних військ у районі АЕС значно збільшилася, тому захистити її більше неможливо.

Очевидно, що в усьому цьому регіоні посилюється військова активність. Тому захистити станцію неможливо, – сказав він.

Відомо, що це був другий візит Гроссі до ЗАЕС після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Метою візиту Гроссі було “з перших вуст оцінити серйозну ситуацію з ядерною безпекою та охороною на об’єкті”, про що раніше повідомляли в МАГАТЕ.

На станції знаходиться команда експертів з МАГАТЕ ще з вересня минулого року, але Рафаель Гроссі описав ситуацію як “все ще нестабільну”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?