Глава Міноборони оцінив вірогідність захоплення Харкова військами РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Міноборони оцінив вірогідність захоплення Харкова військами РФ

Глава Міноборони оцінив вірогідність захоплення Харкова військами РФ
Джерело:  online.ua

За словами очільника Міноборони Олексія Резнікова, наразі не має прямої загрози вторгнення російських військ до Харкова.

Джерело:  LB.ua

Чи існує реальна загроза окупації Харкова військами РФ 

Східно-південна частина - це теж кордон з Російською Федерацією. І, вибачте, кордон у районі Харківської області - це теж кордон з РФ, - зазначив Резніков.

За його словами, наразі не має прямої вірогідності вторгнення російських військ до Харкова.

Поясню - чому. Тому що якщо ми кажемо про вірогідність, то це 100% імовірність з погляду слова. Якщо взяти теорію ймовірності, то вірогідність - це 100% імовірність. Такої 100% ймовірності не існує, - підкреслив Резніков.

За його словами, у РФ розглядають різні плани щодо вторгнення в Україну у разі прийняття відповідного рішення.

Тому є ймовірність атаки з півдня, з моря і зі сходу. Скажу більше, з ОРДЛО теж існує ймовірність. Плани розробляються різні. Але я свідомо розумію, що такої вірогідності станом на сьогодні немає, - заявив очільник Міноборони. 

Росія нарощує військову присутність біля українського кордону

За словами прес-секретаря Міноборони США Джона Кірбі, РФ продовжує збільшувати кількість військ біля українського кордону, однак Пентагону не відомі реальні плани Кремля.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Вони продовжують нарощувати сили біля кордону з Україною. Ми бачимо це навіть цими вихідними. Ми були гранично зрозумілі та прозорі щодо нашої стурбованості тут, у Пентагоні, з приводу цього швидкого нарощування останні кілька місяців на кордоні з Україною та Білоруссю, не кажучи вже про морську активність росіян у Середземному морі та Атлантиці, - заявив Кірбі.

Речник Пентагону зазначив, що у Кремлі мають багато варіантів дій і деякі з них можуть реалізувати миттєво.

Провідний аналітик спрогнозував напрямок агресії РФ проти України

На думку провідного аналітика з Інституту вивчення війни у Вашингтоні Мейсона Кларка, вторгнення російських військ в Україну може відбутись на прикінці лютого.

Кларк підкреслює, що вторгнення російських військ в Україну — це питання декількох тижнів, та аж ніяк не днів.

На думку експерта, найбільшим вірогідним може бути вторгнення російських військ на окуповані території Донбасу, а також розміщення на постійній основі військових у Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?