Глава МЗС Литви закликав НАТО зберігати спокій і надати Україні танки
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Литви закликав НАТО зберігати спокій і надати Україні танки

Глава МЗС Литви закликав НАТО зберігати спокій і надати Україні танки
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс перед зустріччю міністрів закордонних справ НАТО у Бухаресті закликав своїх колег по Альянсу надати Україні танки.

Джерело: глава МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс

В Литві закликали надати Україні танки

Моє послання колегам-міністрам закордонних справ на сьогоднішньому засіданні НАТО просте: зберігайте спокій і дайте танки, - зазначив Ландсбергіс.

Міністр опублікував заклик перед зустріччю міністрів закордонних справ НАТО, яка відбудеться 29 листопада у Бухаресті.

Нагадаємо, що 28 листопада Київ відвідали міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції, Норвегії та Ісландії.

Напевно, у такому широкому складі ми вас приймаємо в Україні вперше. Робимо це із задоволенням. Ми надзвичайно раді, що ви перебуваєте на боці правди, на світлому боці в цій війні – на боці України та нашої боротьби за незалежність і свободу, - сказав президент України Володимир Зеленський.

Під час свого візиту до Києва, глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс зазначив, що країни Балтії та Північної Європи на міністерській зустрічі НАТО закликатимуть союзників збільшити постачання зброї Україні.

Ми всі повинні надіслати меседж нашим союзникам, що Україні потрібно більше зброї. Україні потрібні системи протиповітряної оборони, артилерія і більше танків. Ми перебуваємо у тих обставинах, коли треба зупинити російського агресора, - сказав він.

Раніше міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу висловив переконання, що європейські країни мусять подвоїти витрати на оборону у зв’язку з війною Росії в Україні.

Ми хотіли б, щоб європейські країни подвоїли свої витрати на оборону під час війни в Україні і після війни, і ми збираємося витрачати 3% нашого ВВП на національну оборону, - сказав міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?