Глава Пентагону озвучив ключову тему 12 Рамштайну
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Пентагону озвучив ключову тему 12 Рамштайну

Глава Пентагону озвучив ключову тему 12 Рамштайну
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, ключовою темою 12 засідання у форматі "Рамштайн" стане посилення захисту українського повітрянного простору на тлі частих ракетних атак злочинної армії РФ. 

Джерело: виступ Остіна перед засіданням Рамштайну

Західні партнери планують посилити захист неба над Україною

Весь світ зараз бачить і розуміє наш вклад. Ви бачите, що Росія продовжує використовувати гіперзвукову зброю, що становить загрозу для мирних жителів України, - зазначив очільник Пентагону.

Він підкреслив, що завдяки сучасним системам ППО, переданим Україні, таким як Patriot, українські військові отримали шанс відбивати ракетні атаки російських військових злочинців.

Україна зараз може стовідсотково збивати ворожі ракети. І ми бачимо це в реальності. Тому зараз ми переглядатимемо те, що Україні треба для того, аби захистити своє небо. І тому зараз фокус буде на безпеці неба України, - наголосив Остін.

Він також зазначив, що під час проведення засідання у форматі "Рамштайн" також обговорять пришвидшення виробництва необхідного Україні обладнання.

Так, ми будемо вглиблюватися в деталі і ми будемо продовжувати шукати креативних способів, аби збільшувати індустріальну потужність. Ми продовжимо боротися за верховенство права для того, щоб Україна зберегла свій суверенітет. І ми будемо непохитні стільки, скільки цього буде потрібно, - підкреслив очільник Пентагону.

Що кажуть у Пентагоні стосовно навчання українських пілотів на F-16 

За словами Остіна, навчання українських пілотів на американських винищувачах мають розпочатись протягом найближчих тижнів.

На минулому тижні президент Байден оголосив, що Сполучені Штати підтримають спільні зусилля з нашими союзниками і партнерами з метою підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з винищувачами F-16. Ми сподіваємося, що ці навчання розпочнуться у найближчі тижні, - зазначив міністр оборони США.

Він додав, що це ще більше зміцнить і посилить спроможності Повітряних сил України у довгостроковій перспективі, а також доповнить короткострокові і середньострокові безпекові угоди.

Ці нові спільні зусилля надсилають потужне повідомлення про нашу єдність і нашу довгострокову відданість для самооборони України. І це знову показує нашу спільну рішучість забезпечити, аби суверенна і захищена Україна могла стримувати будь-яку майбутню агресію і обороняти себе від майбутніх атак, - наголосив Остін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?