Глава розвідки Німеччини розповів про плани Путіна щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава розвідки Німеччини розповів про плани Путіна щодо України

Глава розвідки Німеччини розповів про плани Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Очільник федеральної розвідки Німеччини Бруно Каль попередив офіційний Київ та міжнародну спільноту про те, що Росія готова до повномасштабного вторгнення в Україну, однак російський президент Володимир Путін остаточне рішення поки не ухвалив.

Джерело:  Reuters

Німецька розвідка розкрила плани Путіна щодо України

Я вважаю, що рішення про напад ще не прийнято... Криза може розвиватися тисячами способів, - наголосив німецький міністр, описавши декілька ймовірних сценаріїв, включно з діями щодо дестабілізації Кабінету міністрів в Києві або активної підтримки бойовиків на сході України та просування лінії розмежування.

Бруно Каль звернув увагу на те, що поки важко зрозуміти, чи задовольнять переговори із Заходом вимоги очільника Кремля.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

З огляду на його далекосяжні вимоги, це буде непросто, – підкреслив керівник німецької розвідки.

Що важливо розуміти, він не захотів коментувати, які санкції потрібно застосувати проти офіційної Москви в разі нападу, однак наголосив, що розділяє позицію Берліну, який тримає Кремль в невідомості щодо того, які кроки він може зробити.

Це те, що робить Путін, — підсумував Бруно Каль.

Як уже згадувалося раніше, за словами посла США в Москві Джона Саллівана, команда Володимира Путіна продовжує запевняти, що не хоче війни, однак поклала "пістолет на стіл" у своїх переговорах зі Сполученими Штатами, згрупувавши війська на кордонах України.

Що відомо про можливе вторгнення РФ в Україну

19 січня главак держави Володимир Зеленський закликав українців не панікувати і не скуповувати продукти через можливе повномасштабне вторгнення Росії в нашу країну.

Попри це, в інтерв’ю "The Washington Post" український лідер припустив, що РФ може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення, – і це буде початком великомасштабної війни.

Офіційний Лондон нещодавно підтвердив, що викрив докази змови щодо встановлення проросійської влади в Україні на тлі планів Кремля про вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?