Глава ВООЗ назвав терміни закінчення пандемії коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Глава ВООЗ назвав терміни закінчення пандемії коронавірусу

Глава ВООЗ назвав терміни закінчення пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Кінець пандемії Covid-19, на думку глави Всесвітньої організації охорони здоров'я, може припасти на кінець 2023 року.

Джерело: генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус

ВООЗ назвала терміни завершення пандемії

Пресслужба ВООЗ зазначила, що кількість смертей від коронавірусу вперше стала меншою, ніж у день, коли організація оголосила про початок пандемії та використала термін "пандемія" у зв'язку з поширенням SARS-CoV-2.

Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що Covid-19 завершився як надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров'я, що має міжнародне значення, і як пандемія, – сказав Гебреїсус.

Гебреїс нагадав, що 11 березня виповнилося три роки з моменту, коли ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу. Однак, на його думку, набагато важливішим було те, що організація оголосила про поширення Covid-19 як надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я, що має міжнародне значення.

Що наразі відомо про походження коронавірусу 

Вірус Covid-19 вперше був зафіксований в Ухані в 2019 році і стрімко поширився всім світом. Досі невідомо, як вірус передався людям.
Вчені роками розходяться в думках із приводу того, чи походить Covid-19 від зараженої тварини, яка передала вірус людям, або ж збудник "втік" із лабораторії в Ухані.

У 2021 році Байден наказав розвідувальній спільноті надати оновлений аналіз того, як виникла пандемія. Спецслужби розділилися в думках щодо того, як Covid почав поширюватися серед людей, хоча вони сказали, що і природне походження, і витік із лабораторії є ймовірними.

Чотири неназвані агенції в цьому звіті за 2021 рік дійшли висновку з низьким ступенем достовірності про те, що вірус передала людям інфікована тварина.
Розвідувальна спільнота погодилася з тим, що Covid не розроблявся як біологічна зброя, і більшість агентств вважають, що вірус не був створений за допомогою генної інженерії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?