Голова ГУР Буданов прокоментував смерть Кірєєва
Категорія
Україна
Дата публікації

Голова ГУР Буданов прокоментував смерть Кірєєва

Голова ГУР Буданов прокоментував смерть Кірєєва
Джерело:  online.ua

За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, вбитий банкір Денис Кірєєв був співробітником ГУР. Його вбили в автівці СБУ та викинули тіло на вулицю.

Джерело:  "Радіо Свобода"

Що відомо про обставини смерті Кірєєва і його роботу на ГУР

Буданов зазначив, що не може розкривати подробиці слідства, оскільки цим займаються представники Держбюро розслідувань.

Однак, за словами глави ГУР, Кірєєв не був подвійним агентом, а протягом багатьох років був штатним співробітником розвідки.

Він багато років співпрацював з усіма колишніми керівниками нашої структури... І вагомим, на мою думку, моїм аргументом буде те, що він проходив усі перевірки тут, у тому числі й на детекторі брехні. Це теж документовано, записано і все лежить тут в архівах, - підкреслив Буданов.

Очільник ГУР також наголосив, що вдень загибелі Кірєєва викликали в СБУ, після чого він мав поїхати на переговори між Україною та РФ на території Білорусі. Проте банкір не доїхав до офісу СБУ 200 метрів. Його затримали співробітники "Альфи" і пересадили у свій мікроавтобус, де вбили.

Фактами є: людину, яка їхала на запрошення СБУ в будівлю СБУ, за 200 метрів, не доїжджаючи будівлі, перехоплюють, відвозять трошки далі, ніж в цю будівлю, а труп викидають на вулицю, - зазначив керівник ГУР.

Буданов наголосив, що особисто знає людей, які "стратили" Кірєєва.

Він додав, що обговорював подію з тодішнім главою СБУ Іваном Бакановим, але той не зміг пояснити, що трапилося. Це було остання розмова Буданова з Бакановим.

Буданов зазначив, що завданням Кірєєва на переговорах у Гомелі було затягування процесу, аби виграти час для українських військових.
На його думку, переговорника вбили ті, хто "не хотів, щоб Україна перемогла". Буданов уточнив, що йдеться про людей з українського боку.

Я можу висловити абсолютно свою суб’єктивну думку. Ще раз хочу це підкреслити: у того, хто це навмисно зробив, було на меті не допустити того, щоб ми втрутилися в чужу гру і затягнули цей процес для того, щоб дозволити нашим ЗСУ, скажімо так, зробити певні дії по відсічі ворога, - зазначив голова військової розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?