Голова Пентагону закликав не допустити проблем із військовою допомогою Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова Пентагону закликав не допустити проблем із військовою допомогою Україні

Голова Пентагону закликав не допустити проблем із військовою допомогою Україні
Джерело:  online.ua

Голова Пентагону Ллойд Остін закликав Конгрес не тягнути із затвердженням оборонного бюджету США, оскільки це може викликати проблеми із наданням військової допомоги Україні. 

Джерело:   Politico

У Конгресі мають вчасно схвалити оборонний бюджет Пентагону 

За словами Остіна, замість бюджету у Конгресі можуть схвалити, як це вже бувало,  "резолюцію про продовження фінансування", зокрема, одразу на рік, а не на кілька місяців.

Це заморозить витрати Пентагону на поточному рівні. Збройним силам доведеться покладатися на старі техніку та обладнання, тоді як розробка перспективних військових технологій значно скоротиться.

Президент Джо Байден у жовтні підписав закон про продовження фінансування уряду до 16 грудня 2022 року. Він включає підтримку України на додаткові 12,4 млрд доларів.

До цього терміну Конгрес має ухвалити оборонний бюджет. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі раніше допустила ймовірність прийняття тимчасового фінансування на весь рік.

Якщо Конгресу доведеться ухвалити документ, то Пентагон отримає на 29 млрд доларів менше за потрібну суму.

Заступник міністра оборони Майкл Маккорд заявив Politico, що йому не віриться, що Пентагон зможе працювати в умовах тимчасового фінансування на весь рік. Джерела видання стверджують, що це може спричинити кризову ситуацію.

Politico зазначає, що військова допомога Україні йде по лінії Пентагону, включаючи постачання боєприпасів.

При цьому голова Національної розвідки США Евріл Хейнс зазначила, що кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна здивував провал власної окупаційної армії у війні проти України, тож на якийсь час він може скоротити свої цілі.

 Вона зазначила, що глава Кремля не змінив довгострокових планів щодо України.

Можливо, Путін захоче скоротити свої короткострокові військові цілі, щоб повернутися до своїх планів за деякий час, - підкреслила Хейнс.

За її словами, Кремль досить швидко витратив більшість військового потенціалу у війні проти України.

Я справді думаю, що він стає більш обізнаним про проблеми, з якими стикаються військові в Росії. Але нам все ще не ясно, чи має він на даному етапі повну картину проблем. Ми бачимо брак боєприпасів, морального духу, проблеми із постачанням, логістикою, - зазначила очільниця Нацрозвідки США.

Коментуючі наслідки масованих ракетних атак армії РФ по об'єктах критичної енергетичної інфраструктури України, Хейнс зазначила, що мета Москви почасти полягала в тому, щоб підірвати волю українців до опору.

Я думаю, що ми не бачимо жодних доказів того, що воля українців підірвалася. При цьому економіка України дуже страждає, - підкреслила Хейнс.

Хейнс додала, що США не вважають ймовірною зміну режиму в Росії через війну та падіння влади в Ірані через протести.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?