Голова ЦРУ заявив про підготовку Китаю до ймовірного нападу на Тайвань до 2027 року
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова ЦРУ заявив про підготовку Китаю до ймовірного нападу на Тайвань до 2027 року

Голова ЦРУ заявив про підготовку Китаю до ймовірного нападу на  Тайвань до 2027 року
Джерело:  online.ua

За словами директора ЦРУ Вільяма Бернса, лідер КНР Сі Цзіньпін ймовірно планує захопити Тайвань військовим шляхом до 2027 року.

Джерело:  Reuters

Що відомо про підготовку КНР до нападу на Тайвань 

За словами керівника ЦРУ, не варто недооцінювати прагнення лідерів Китаю захопити Тайвань, незважаючи на приклад ганебного та провального вторгнення російської армії в Україну.

За його словами, Сполучені Штати знають "з розвідувальних даних", що Цзіньпін наказав своїм військовим бути готовими до вторгнення на острів Тайвань до 2027 року.

Це не означає, що він вирішив здійснити вторгнення в 2027 році або в будь-який інший рік, але це нагадування про серйозність його намірів і його амбіцій, - зазначає Бернс.

На думку директора ЦРУ, Сі Цзіньпін швидше за все, "здивований і стурбований" та намагається винести уроки з "дуже поганої роботи" російських військових і їхніх озброєнь в Україні.

Росія і Китай підписали договір про партнерство "без обмежень" у лютому минулого року, незадовго до вторгнення РФ в Україну, яке посилило занепокоєння Заходу, що Китай може піти на подібний крок щодо Тайваню.

У Пентагоні заявили про другу розвідувальну кулю КНР: що відомо 

За словами речника Пентагона Пета Райдера, ще одна шпигунська повітряна куля Китаю була помічена на цей раз над територією Латинської Америки.

Ми бачимо повідомлення про повітряну кулю, що пролетіла над Латинською Америкою. Ми вважаємо, що це ще одна китайська повітряна куля для спостереження, - зазначив Райдер.

Пентагон повідомляв, що над територією Сполучених Штатів зафіксували пересування повітряної кулі з обладнанням для стеження - "запущеної, найбільш імовірно, КНР".

Державний секретар США Ентоні Блінкен  відклав  поїздку до Китаю після того, як було виявлено китайський аеростат, що пролітав над чутливими об'єктами на заході США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?