Головне за ніч: наступ армії РФ на Донбасі та обстріли Миколаєва і Дніпропетровщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: наступ армії РФ на Донбасі та обстріли Миколаєва і Дніпропетровщини

Головне за ніч: наступ армії РФ на Донбасі та обстріли Миколаєва і Дніпропетровщини
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія веде наступ в районі Бахмута та Авдіївки на Донеччині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти ведуть наступ на Бахмут та Авдіївку

На півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На Чернігівщині окупанти обстрілюють прикордонні райони поблизу населених пунктів Гай та Михальчина Слобода та також обстрілюють позиції ЗСУ поблизу населеного пункту Нова Гута на Сумщині.

На Харківщині армія РФ веде бойові дії з метою утримання зайнятих позицій та недопущення просування ЗСУ.

Під ворожими обстрілами протягом ночі перебували населені пункти Прудянка, Слатине, Петрівка, Замулівка. Окупанти завдали авіударів поблизу Верхнього Салтова.

В районі Слов'янська окупанти обстріляли населені пункти Бахмутське, Торецьк, Білогорівка, Краснополівка, Північне та Вершина та завдали авіаударів поблизу Зайцева, Соледара, Бахмута та Берестового.

Армія РФ безуспішно намагалась вести наступ у напрямку Яковлівки-Вершини і Кодеми-Зайцевого. У напрямку до Бахмута також тривають бойові дії.

В районі Авдіївки під обстрілами перебували позиції ЗСУ поблизу селищ Нью-Йорк, Первомайське та Водяне.

Авіаційні удари окупанти завдавали біля Новоградського, Павлівки та Пречистівки. Також була завдана спроба наступу, успіху не мали і відійшли.

На Новопавлівському та Запорізькомунапрямках зафіксовані ворожі обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Вугледар, Павлівка, Шевченко, Новоданилівка, Бурлацьке, Зелене Поле, Зелений Гай та Степове. Війська РФ завдали авіаційних ударів поблизу Мар'їнки, Малих Щербаків, Новоандріївки, Новосілки та Темирівки.

Ворог вів повітряну розвідку БПЛА біля Красногорівки, Новосілки та Таврійського.

На Південнобузькомунапрямку противник веде оборонну операцію. Основні зусилля зосереджуються на утриманні зайнятих районів і нанесенні максимальних втрат підрозділам Сил оборони.

Ворог здійснював обстріли з танків і різних типів артилерії в районах населених пунктів Лимани, Прибузьке, Таврійське, Промінь, Мирне, Партизанське, Благодатне, широке, Киселівка, Квітневе, Кавказ, Біла Криниця, Білогірка, Добрянка, Осокорівка і Миколаїв. Також війська противника завдали авіаційних ударів в районі Андріївки та урочища Плотницького.

Розвідувальні дії ворожих БПЛА зафіксовані недалеко від Білої Криниці, Лозового та Андріївки.

Наслідки обстрілів Миколаєва та Дніпропетровської області 

Кремлівська окупаційна армія вночі обстріляла з РСЗВ "Град" Нікопольский район та також влаштувала обстріл зі ствольної артилерії Криворізького району на Дніпропетровщині.

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, у Нікополі зафіксовано 20 прильотів реактивних снарядів, троє городян поранені. Один з них у лікарні – 58-річний чоловік. У місті постраждали 11 п'ятиповерхівок, до 40 приватних будинків, дитячий садок і будинок дитячої творчості.

Також виведено з ладу газовід, водовід та електромережі. Кілька тисяч людей тимчасово залишилися без світла, працюють аварійні бригади.

У Криворізькому районі окупанти вдарили по Зеленодольській громаді. Попередньо люди не постраждали.

Протягом ночі у Миколаєві лунали сирені повітряної тривоги та було чутно потужні вибухи.

Згідно з даними ЗМІ, система оповіщення про загрозу ракетного удару спрацювала близько 03:27, а за кілька хвилин після цього пролунали вибухи.

Місцеві мешканці повинні негайно пройти у безпечне місце і перебувати там, доки не прозвучить сигнал про відбій повітряної тривоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?