Головне за ніч: наступ армії РФ під Бахмутом та Авдіївкою і обстріли Запоріжжя і Миколаєва
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: наступ армії РФ під Бахмутом та Авдіївкою і обстріли Запоріжжя і Миколаєва

Головне за ніч: наступ армії РФ під Бахмутом та Авдіївкою і обстріли Запоріжжя і Миколаєва
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Донеччині армія РФ веде наступ на Бахмут та Авдіївку та намагається взяти під контроль Соледар і Бахмут.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти розпочали новий наступ на Донбасі 

Зазначається, що на півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

На Чернігівщині військові РФ зі ствольної артилерії та РСЗВ обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Залізний Міст, Гай, Грем'яч та Михальчина Слобода.

Також під обстрілом опинився населений пункт Старикове на Сумщині.

На Харківщині окупанти обстрілювали Харків та позиції ЗСУ в районах населених пунктів Борщова, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Пришиб, Циркуни, Мосьпанове, Безруки.

В районі Слов'янська зафіксовані обстріли позицій ЗСУ поблизу населених пунктів Богородичне, Мазанівка, Гусарівка, Адамівка, Хрестище, Сулигівка, Довгеньке та Велика Комишуваха.

В районі Краматорська окупанти зі ствольної артилерії та РСЗВ обстрілювали позиції українських військових поблизу населених пунктів Сіверськ, Миколаївка, Стародубівка, Крива Лука, Верхньокам'янське, Григорівка, Серебрянка, Райгородок і Каленики. У цих районах також тривають стрілецькі бої.

В районі Бахмуту ворог вів обстріли цивільної інфраструктури поблизу населених пунктів Яковлівка, Кодема, Покровське, Роздолівка, Вершина, Бахмут та Соледар.

Окупанти безуспішно намагались вести наступ у цих районах з метою покращити власне тактичне положення.

В районі Авдіївки армія РФ обстрілювала населені пункти  Піски, Пречистівка, Шевченко, Володимирівка, Новобахмутівка та Невельське.

НаНовопавлівському та Запорізькому активних дій військ РФ не зафіксовано. Помічені систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури поблизу Константинополя, залізничного, Варварівки, Мар'їнки, Гуляйполя, Гуляйпільського, Малих Щербаків, Темирівки та Білогір'я.

На Південнобузькомуосновні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування ЗСУ, підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА. Зафіксовані обстріли в районах населених пунктів Миколаїв, Промінь, Лимани, Нова Зоря, Кобзарці, Любомирівка, Киселівка, Андріївка, Лозове, Білогірка, Осокорівка, Потьомкіно, Зелений Гай.

Наслідки ворожих обстрілів Запоріжжя, Миколаєва та Нікополя

Зранку в одному з районів Миколаєва пролунали потужні вибухи у той час, коли в місті працювала повітряна тривога.

Протягом ночі Миколаїв також перебував під ворожими обстрілами.

За словами мера міста Олександра Сєнкевича, жителям Миколаєва слід залишатись в укритттях та не підходити до вікон.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що армія РФ випустила по території області кілька ракет.

Зазначається, що влучання були зафіксовані поблизу Запоріжжя. Старух підкреслив, що за попередньою інформацією, в результаті ракетного удару обійшлося без жертв. Глава ОВА також закликав дотримуватися всіх правил поведінки при повітряній тривозі.

Між тим протягом ночі в Запоріжжі пролунало не менше 4 потужних вибухів.

За словами мера Запоріжжя  Анатолія Куртєва, протягом ночі окупанти здійснили обстріл одного з об‘єктів інфраструктури у передмісті Запоріжжя.

У результаті ворожої атаки було пошкоджено виробниче обладнання. На щастя, постраждалих немає.

До того ж військові РФ вночі обстріляли Нікополь на Дніпропетровщині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?