Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та передача Україні ЗРК NASAMS
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та передача Україні ЗРК NASAMS

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та передача Україні ЗРК NASAMS
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові ліквідували розвідгрупи армії РФ поблизу населених пунктів Велика Новосілка та Времівка на Донеччині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбивають атаки окупантів на Донбасі 

Зазначається, що на півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ.

У той же час армія РФ обстріляла райони населених пунктів  Катеринівка, Середина-Буда та Мезенівка на Сумщині.

У Харківській області окупанти ведуть бойові дії, намагаючись утримати зайняті рубежі та недопустити просування підрозділів ЗСУ.

Військові РФ обстрілювали позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру поблизу населених пунктів Соснівка, Дуванка, Прудянка, Дементіївка, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Байрак, Старий Салтів, Базаліївка, Короб та Чепіль, а також завдали авіаудару поблизу Верхнього Салтова.

В районі Слов'янська кремлівська армія вела обстріли позицій ЗСУ поблизу населених пунктів Бражківка, Карнаухівка, Сулигівка, Нова Дмитрівка, Протопопівка, Адамівка, Залиман, Мазанівка та Долина.

На Донеччині за підтримки  оперативно-тактичної та армійської авіації кремлівські окупанти проводять наступ у напрямку Бахмута та Авдіївки.

В районі Краматорська ворог обстрілював позиції ЗСУ поблизу населених пунктів Григорівка, Сіверськ, Верхньокам'янське та Івано-Дар'ївка.

Поблизу Бахмута також зафіксовані обстріли Соледару, Кодеми, Білогорівки, Бахмутського та Вершини.

В районі Вершини, Зайцева, Бахмута, Яковлівки і Спірного окупанти застосовували авіацію.

Окупанти намагалися провести розвідку боєм в районах населених пунктів Івано-Дар'ївка, Веселе, Яковлівка та Бахмут. Українські воїни завдали вогневого ураження і змусили загарбників тікати. З таким же результатом ворог вів наступ недалеко від Зайцева.

В районі Авдіївки окупанти проводили обстріли поблизу населених пунктів Водяне, Піски, Невельске, Новоселівка, Красногорівка та Суха Балка.

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Мар'їнка, Красногорівка, Новоселівка, Авдіївка.

Війська РФ вели наступальні бої недалеко від Красногорівки та Авдіївки, успіху не мали і відійшли.

На  Новопавлівському  та  Запорізькому  напрямках обстріляні райони населених пунктів Володимирівка, Павлівка, Оріхів, Шевченко, Гуляйпільське, Новоданилівка, Степногірськ, Ольгівське, Кам'янське та Новосілка. Авіаудари зафіксовані біля Великої Новосілки, Щербаків та Новосілки.

На  Південнобузькому  напрямку противник веде оборонну операцію. Активно застосовує армійську авіацію. З метою сковування наших військ здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Прибузьке, Посад-Покровське, Лупареве, Українка, Промінь, Мирне, Благодатне, Новоросійське, широке, Партизанське, Плотницьке, Білогірка, Осокорівка та Княжівка, а також завдав авіаударів біля Білої Криниці, Андріївки, Осокорівки та Ольгиного.

Окупанти вели повітряну розвідку БПЛА в районах Білогірки, Мураховки, Новоолександрівки, Шевченківського та Миколаївки.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

США визначили терміни передачі Україні ЗРК NASAMS

Представники Пентагону повідомили, що упродовж наступних кількох місяців Україна отримає ЗРК NASAMS.

У новому пакеті допомоги немає NASAMS, але є ракети AMRAAM для NASAMS. Поставки NASAMS готуються. Ми думаємо, що вони прибудуть в Україну в наступні кілька місяців, - зазначив офіційний представник Пентагону Колін Кол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?