Головне за ніч: відбиття атаки армії РФ на Харківщині та обстріли Харкова і Миколаєва
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атаки армії РФ на Харківщині та обстріли Харкова і Миколаєва

Головне за ніч: відбиття атаки армії РФ на Харківщині та обстріли Харкова і Миколаєва
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили спробу кремлівської окупаційної армії провести розвідку боєм на Харківщині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Зазначається, що армія РФ намагалась провести розвідку боєм в районі населеного пункту Розплідник на Харківщині та зазнавши втрат вимушена була відійти.

Окрім цього окупанти здійснили кілька невдалих спроб наступу на Донбасі та із врататами також вимушені були відступити.

На півночі України не має ознак підготовки білоруських та російських військ до переходу у наступ. Кремлівські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні райони на Сумщині та Чернігівщині.

На Харківщині кремлівська армія завдала авіаударів в районах населених пунктів Перемога, Ртищівка та Розплідник.

В районі Слов'янська ворог обстрілював позиції ЗСУ з танків та РСЗВ поблизу населених пунктів Бражківка, Богородичне і Долина.

В районі Долини ЗСУ відбили спробу окупантів прорвати оборону.

Поблизу Краматорська зафіксовані авіаудари поряд із населеним пунктом Спірне. Військові РФ здійснили невдалу спробу розвідки боєм поблизу Серебрянки однак зазнавши втрат вимушені були відступити.

Штурмовими діями ворог намагався поліпшити тактичне становище недалеко від Спірного, успіху не мав, відійшов. В районі Івано-Дар'ївки бойові дії тривають.

В районі Бахмуту армія РФ обстрілювала цивільну інфраструктуру та позиції ЗСУ. Ворожі авіаудари зафіксовані поблизу Мар'їнки.

Війська противника вели штурмові дії в напрямках Красногорівки і Пісків, успіху не мали, відійшли. В районі населеного пункту Первомайське бойові дії тривають.

На Новопавлівському і Запорізькомунапрямках загарбники не припиняють обстріли зі ствольної і реактивної артилерії і танків уздовж лінії зіткнення. Противник задіяв авіацію біля Пречистівки та Вугледара. Також зафіксована спроба ведення розвідки боєм в районі населеного пункту Пречистівка, після вогневого ураження ворог відійшов. Війська РФ ведуть наступ в районі населеного пункту Павлівка, бойові дії тривають. Розгорнув і активно використовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Південнобузькомунапрямку основні зусилля противника зосереджуються на утриманні займаних позицій. Ворог продовжує ведення розвідки БПЛА. Здійснював обстріли зі ствольної і реактивної артилерії і танків уздовж всієї лінії зіткнення.

Наслідки обстрілу окупантами Харкова та Миколаєва 

Протягом ночі на Харківщині лунали вибухи через обстріли кремлівською окупаційною армією цивільної інфраструктури та житлових районів населених пунктів.

Повітряна тривога в регіоні була оголошена з 01:05 до 01:24. У разі оголошення повторних тривог жителів просять пройти в укриття.

У той же час, за інформацією представників Оперативного командування "Південь", напередодні кремлівські окупанти обстрілювали портову інфраструктуру у Миколаєві.

Ворогом нанесено п’ять авіаційних ударів по наших позиціях на лінії зіткнення. Без втрат. Надвечір трьома реактивними снарядами системи залпового вогню "Ураган" атаковано портову інфраструктуру Миколаєва. Без людських втрат. А ще за годину шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню "Смерч" нанесено удар по житловим кварталам та промисловим об’єктам міста. Пошкоджень зазнали кілька будівель, поранення отримала одна цивільна особа, - повідомили в ОК "Південь".

Крім цього, Кошове та Новогригорівське вздовж адмінмежі Херсонщини та Дніпропетровщини були обстріляні з важкої ствольної артилерії 152-го калібру.

В обох випадках снаряди влучили по сільськогосподарським угіддям. Втрат та руйнувань не зафіксовано, - зазначили в ОК "Південь".

Протягом ночі 14 серпня у Миколаєві також пролунала серія потужних вибухів.

Повітряна тривога в регіоні була оголошена з 01:05 до 01:24.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?