Головні новини 23 червня: стрілянина Росії в Чорному морі та план США і Німеччини по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 23 червня: стрілянина Росії в Чорному морі та план США і Німеччини по Донбасу

Головні новини 23 червня: стрілянина Росії в Чорному морі та план США і Німеччини по Донбасу
Джерело:  online.ua

23 червня Міноборони РФ повідомило про обстріл російськими військовими британського есмінця в Чорному морі - офіційний Лондон викрив брехню Москви, США та Німеччини узгодили план по перезавантаженню нормандського формату по Донбасу - головні новини на сьогодні .

Джерело:  ONLINE.UA

1. Бомбардувальник РФ обстріляв британський корабель в Чорному морі

Фото: commons.wikimedia.org

23 червня російські військові заявили, що обстріляли британський есмінець Defender. Вогонь по кораблю ВМС Британії нібито вели з сторожового корабля і бомбардувальника Су-24М.

Офіційний Лондон спростував факт будь-яких пострілів в бік HMS Defender. Заява росіян про стрілянину по кораблю Defender назвали брехливою вигадкою.

2. США і Німеччина узгодили новий план по Донбасу

Ентоні Блінкен та Гайко Маас (фото — facebook.com/AuswaertigesAmt)

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас і державний секретар США Ентоні Блінкен обговорили ситуацію на Донбасі. Вони прийшли до висновку про необхідність перезавантажити Нормандський формат.

3. ПАРЄ підтримала Україну і посилить резолюцію по Криму

Фото: flickr.com

23 червня ПАРЄ ухвалить жорстку резолюцію на захист прав кримських татар в умовах окупації Криму Росією з правками, які запропонувала Україна.

4. Меркель і Макрон здивували Євросоюз несподіваною ідеєю щодо Путіна

Володимир Путін, Ангела Меркель, Емануель Макрон (фото — commons.wikimedia.org)

Канцлерка ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон пропонують проводити саміти ЄС на рівні глав держав і урядів за участю президента РФ Володимира Путіна, щоб "оживити" відносини Європи і Росії.

5. Конгрес США закликав Байдена негайно допомогти Україні

Джо Байден (фото — flickr.com)

Президент США Джо Байден повинен негайно розморозити військову допомогу Україні і поставити Києву летальну зброю для захисту від агресії Росії. Конгрес США закликає президента не чекати, коли російський президент Володимир Путін вирішить піти в наступ.

6. Путін зробив НАТО компромісну пропозицію

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Президент Росії Володимир Путін серйозно стурбований нарощуванням сил НАТО біля російських кордонів. Він запропонував Альянсу компроміс, який полягає в рівнянні безпеки.

7. В Україні почався четвертий етап вакцинації від коронавіруса 

В Україні почався четвертий етап вакцинації від коронавіруса (фото — facebook.com/moz.ukr)

В Україні стартував четвертий етап вакцинації від COVID-19. Щеплення мгут отримати люди старше 60 років, а також люди у віці 18-59, які мають супутні захворювання.

Головні новини 23 червня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?