Головні новини 24 лютого: початок вакцинації від коронавіруса і арешт нафтопроводу Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 24 лютого: початок вакцинації від коронавіруса і арешт нафтопроводу Медведчука

Головні новини 24 лютого: початок вакцинації від коронавіруса і арешт нафтопроводу Медведчука
Джерело:  online.ua

У середу, 24 лютого, в Україні стартувала вакцинація від коронавіруса - перші щеплення отримали медики Черкаської і Київської областей ВАКС заарештував нафтопровід Медведчука, який вже передають під контроль держави, бойовики на Донбасі посилили обстріли, російські хакери здійснили нову атаку на держоргани України, а німецький інвестор припинив фінансування Північного потоку-2 в Німеччині - головні новини на ONLINE.UA.

1. В Україні зробили перше щеплення від коронавіруса

В Україні почалася вакцинація від COVID 19 (фото — flickr.com)

24 лютого в Україні нарешті стартувала вакцинація від коронавіруса. Першу партію COVID-вакцини, яка напередодні прибула з Індії, отримала Черкаська область. Там вже зробили перше щеплення. Його отримав лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює з хворими на коронавірус в Черкаській обласній лікарні.

2. ВАКС заарештував санкційний нафтопровід Медведчука

На нафтопровід Медведчука накладено арешт (фото — ssu.gov.ua)

Вищий антикорупційний суд України почав націоналізовувати активи депутата Верховної Ради і глави ОПЗЖ Віктора Медведчука. Вже прийнято рішення про накладення арешту на частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", який незаконно привласнило оточення Медведчука. Тепер СБУ і НАБУ проводять заходи щодо передачі всього об'єкта нафтопродуктопроводу під контроль держави, на зберігання трубопровід і прилеглі до нього активи прийме "Укртранснафта".

3. Штаб ООС повідомив про різке загострення на Донбасі

 Ситуація на Донбасі 24 лютого (фото — facebook.com/pressjfo.news)

Бойовики в десятки разів посилили обстріли по позиціях ООС, а також почали відкривати вогонь по мирних жителях. Бойовики з гранатометів обстріляли Хутір Вільний в Луганській області. Під вогонь потрапив місцевий житель, який помер від важких поранень. Під обстрілом бойовиків загинув також український військовослужбовець, ще двоє бійців ЗСУ отримали поранення.

4. У Німеччині зупинили фінансування Північного потоку-2

Німецька нафтогазова компанія Wintershall Dea, яка фінансувала проєкт, відмовилась надалі робити виплати через санкції США. Від фінансування СП-2 з цієї ж причини вже відмовилися і багато інших компаній, які раніше готові були надати російському "Газпрому" довгострокове фінансування в розмірі половини від загальної вартості проекту, який оцінюється в 9,5 млрд євро.

5. Меркель зробила екстрене попередження про пандемію коронавіруса

Ангела Меркель (фото — flickr.com)

Меркель повідомила, що Німеччина вже зіткнулася з третьою хвилею пандемії, що влада країни не може приховувати. На засіданні в Бундестазі Меркель закликала різко не відмовлятися від жорсткого карантину, який діє в Німеччині до 7 березня.

6. Посли G7 нагадали команді Зеленського про зобов'язання України

Посли країн G7 24 лютого зустрілися з Гоав НБУ Кирилом Шевченком і нагадали йому про необхідність термінового виконання безкомпромісних вимог МВФ. Примітно, що це нагадування послідувало після того, як українська влада, включаючи президета Володимира Зепленского, публічно дала зрозуміти, що офіційний Київ згоден не з усіма вимогами Фонду та буде слідувати програмі співпраці тільки по тим пунктам, які не порушують інтереси українців.

7. РНБО повідомила про нову масштабну атаку Росії проти України

На державні органи України здійснена нова масштабна хакерська атака. Метою атаки було масове зараження інформаційних ресурсів державних органів, щоб отримати доступ до цільової організації не безпосередньо, а через уразливість в інструментах і сервісах.

Головні новини України та світу 24 лютого - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?