Головні новини 8 травня: послання Путіна українцям і рішення НАТО щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 8 травня: послання Путіна українцям і рішення НАТО щодо України

Головні новини 8 травня: послання Путіна українцям і рішення НАТО щодо України
Джерело:  online.ua

8 травня президент Росії Володимир Путін адресував українцям особливе послання до Дня перемоги над нацизмом, в якому навмисне проігнорував українського лідера Володимира Зеленського, в НАТО прийняли рішення не запрошувати Україну на важливий саміт, запланований на 14 червня, але в Офісі президента розраховують на зміну рішення Альянсу - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Путін передав українцям особливе послання

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Президент Російської Федерації Володимир Путін привітав українців з Днем перемоги над нацизмом. У привітанні він, як і в минулому році, проігнорував президента України Володимира Зеленського - послання адресоване тільки українському народові.

2. В ОП прокоментували рішення НАТО щодо України

Фото: nato.int

Україна не отримала запрошення на саміт НАТО, який запланований на 14 червня. Українське керівництво не запросили на важливу зустріч, оскільки Альянс вирішив провести її без участі країн-партнерів.

3. Зеленський звернувся до українців у День пам'яті і примирення

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Глава української держави Володимир Зеленський звернувся до українців з потужним закликом в День пам'яті і примирення. Він нагадав, що цей день не є заміною 9 травня і закликав ніколи не забувати, що мир губиться дуже легко і відновити його вкрай складно.

4. Україну охопить холодний циклон: в яких областях очікуються заморозки

Погода в Україні 9-10 травня (фото — pxhere.com)

Травнева погода знову підготувала неприємний сюрприз українцям - різке похолодання із заморозками і сильним вітром. Рятувальники через заморозки оголосили в окремих областях II рівень небезпеки - помаранчевий.

5. Пентагон повідомив про підготовку до масштабної бойової операції на навчаннях НАТО

Фото: nato.int

Навчання НАТО Defender Europe 21, в яких беруть участь кілька десятків європейських країн, носять оборонний характер. У Пентагоні заявили, що на них підготують сили до масштабної бойової операції, яка буде запущена в разі потреби.

6. У Росії озвучили військовий план Путіна проти України

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Глава Кремля Володимир Путін вирішив шантажувати США і НАТО Україною. Посол Росії в Берліні Сергій Нечаєв публічно визнав, що РФ не буде поспішати з відведенням російських військ від українських кордонів, поки йтимуть навчання НАТО Defender Europe 21.

7. Посол України дорікнув Німеччині за страусину політику щодо українців

Андрій Мельник (фото — twitter.com/MelnykAndrij)

Посол України Андрій Мельник обурений відмовою Бундестагу поставити меморіал українським жертвам нацизму в Берліні. Він вважає, що своїми діями влада ФРН посилає помилковий сигнал Києву і ставить під загрозу взаєморозуміння між народами Німеччини і України.

Головні новини 8 травня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?