Головні новини ночі: відбиття атак армії РФ та обстріли Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини ночі: відбиття атак армії РФ та обстріли Харкова

Головні новини ночі: відбиття атак армії РФ та обстріли Харкова
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаки кремлівської окупаційної армії в районі Слов'янська, Бахмута, Авдіївки та Новопавлівська.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбили всі атаки окупантів на Донбасі 

На півночі України не має ознак підготовки російських та білоруських військ до переходу у наступ.

Кремлівські окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії позиції ЗСУ в районах населених пунктів Люте, Іскрисківщина та Біловоди на Сумщині.

На Харківщині кремлівські загарбники з танків та РСЗВ обстрілювали позиції українських військових та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Світличне, Шаповалівка, Прудянка, Дементіївка, Великі Проходи, Руські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Гусарівка, Базаліївка, Стара Гнилиця та Протопопівка.

Ворог завдав авіаударів поблизу Ртищівки та Верхнього Салтова.

В районі Слов'янська окупанти обстрілювали з різних типів артилерії позиції ЗСУ поряд із населеними пунктами Велика Комишуваха, Бражівка, Залиман, Вірнопілля, Мазанівка та Богородичне.

Військові РФ безуспішно намагались штурмувати район поблизу Тихоцького та Долини, однак зазнавши втрат вимушені були відступити.

В районі Краматорська армія РФ намагається вести наступ. Активно залучає штурмову і армійську авіацію. Обстрілює позиції ЗСУ поблизу населених пунктів Білогорівка, Григорівка, Стародубівка, Веселе, Федорівка та Сіверськ.

В районі Бахмуту ворог активно проводить розвідку передньої лінії оборони ЗСУ та обстрілює з танків та артилерії позиції українських військових поряд із населеними пунктами Торецьк, Бахмут, Білогорівка, Курдюмівка, Василівка, Зайцево і Залізне.

Зафіксовані ворожі авіаудари в районі населеного пункту Соледар. Окупанти безуспішно намагались штурмувати Соледар та Кодему, але зазнали втрат та відступили.

На Авдіївському напрямку зафіксовані обстріли поблизу Срібного, Красногорівки, Опитного, Первомайського, Новобахмутівки та Мар'їнки, а також авіаудар біля Красногорівки.

З метою покращення тактичного становища окупанти вели наступальні бої в напрямку Пісків та Первомайського, успіху не мали, відійшли.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вугледар, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новоданилівка, Тернувате, Бурлацьке, Чарівне, Зелене Поле, Мала Токмачка, Полтавка, Новоандріївка.

Вів повітряну розвідку БПЛА біля Степногірська, Щербаків, Степового і Гуляйполя.

У напрямку населеного пункту Времівка українські воїни знешкодили розвідгрупу окупантів. Ворог вів наступальні бої в напрямку Павлівки, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих районів. Здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Лимани, Прибузьке, Новомиколаївка, Котлярове, Партизанське, Первомайське, Благодатне, Кобзарці, Веселий Кут, Тернівка, Андріївка, Лозове, завдав авіаційних ударів поблизу Білогірка та Андріївки.

Вів повітряну розвідку БПЛА недалеко від Снігурівки, Червоного яру і Білого Колодязя.

У готовності до застосування високоточної зброї знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу"Калібр".

Наслідки нічного обстрілу окупантами Харкова

Протягом ночі окупанти завдавали ударів по Слобідському району Харкова. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

За словами мера міста Ігоря Терехова, ворожі снаряди влучили на територію одного з підприємств.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?