Головнокомандувач ЗСУ екстрено звернувся до усіх українців з важливим оголошенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ екстрено звернувся до усіх українців з важливим оголошенням

Головнокомандувач ЗСУ екстрено звернувся до усіх українців з важливим оголошенням
Джерело:  YouTube

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак поділився з українськими громадянами важливою новиною — він наголосив, що у довгостроковій перспективі в нашій країні повинна бути вибудована така система, щоб кожен громадянин міг у разі потреби захистити свій дім і свою країну, а також надати першу медичну допомогу. За його словами, лише після цього українська влада зможе повністю відмовитися від призову на строкову службу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Україна".

"Чи планує армія взагалі відмовлятися від призову - ви знаєте, у нас є в перспективі таке бачення. Але це може бути тільки тоді, коли в нас буде система підготовки резерву. Якщо ми створимо таку систему роботи, щоб кожен біля свого дому був мінімально готовий захистити його", — наголосив Руслан Хомчак.

Він також звернув увагу на те, що українці повинні навчитися надавати собі та оточуючим першу медичну допомогу в разі потреби, що має допомогти рятувати життя. Очільник ЗСУ не приховує, що створення такої системи може потенційно затягнутися не на один рік, однак уже зараз у Збройних силах є розуміння, якою така система має бути.

"Такі системи потребують фінансування, підготовки кадрів, починаючи від звичайних цивільних громадян і до голів громад та вищого керівництва держави. Коли така система запрацює, тоді ми зможемо говорити про скасування строкової служби, адже в ній більше не буде необхідності", — пояснив Руслан Хомчак.

За його словами, цьогоріч зменшили кількість призовників, наразі армія укомплектована повністю і ЗСУ уже активно розглядає можливість не просто укомплектувати ряди контрактниками, а вийти на абсолютно новий рівень.

"Ми розуміємо, що коли буде якість, тоді буде зовсім інший підхід до виконання бойових завдань і до повсякденної діяльності, і взагалі до статусу військового", — зауважив очільник ЗСУ.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в РНБО закликали українців готуватися до найгіршого сценарію  на Донбасі та пояснили чому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?