Готував теракт проти українських льотчиків. СБУ затримала у Харкові агента ФСБ
Категорія
Україна
Дата публікації

Готував теракт проти українських льотчиків. СБУ затримала у Харкові агента ФСБ

Готував теракт проти українських льотчиків. СБУ затримала у Харкові агента ФСБ
Джерело:  online.ua

У Харкові Служба безпеки України викрила ще одного російського агента. Він готував теракти проти українських льотчиків та спецпризначенців.

Джерело: СБУ

Чим займався агент ФСБ у Харкові

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Харкові агента ФСБ.

Харків’янин займався підготовкою терактів проти військовослужбовців Сил оборони, які перебувають на території обласного центру.

Для цього він стежив за українськими захисниками – намагався встановити місця їх тимчасової дислокації та проживання, а також маршрути пересування на власних автомобілях, - зазначили у Слкжбі безпеки.

У "зоні особливої уваги" ворожого агента були військові льотчики, командири спецпідрозділів ЗСУ та співробітники Служби безпеки.

Російський агент таємно фотографував та знімав на відео прилеглу територію місць базування українських оборонців та їхніх транспортних засобів.

Працівникам СБУ вдалося знайти схованку з вибухівкою

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника на спробі передачі агресору розвідувальної інформації.

Водночас поблизу одного з будинків, де проживають українські військовослужбовці, виявлено ворожий схрон з вибухівкою, яку ворог планував застосувати для вчинення терактів.

У ході слідства встановили, що російським агентом є місцевий житель Харкова, якого у листопаді минулого року завербував кадровий співробітник оперативної групи ФСБ у Бєлгородській області Саліцев А.П, - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що сприяння у контактах харків’янина з російською спецслужбою надавав його родич, що проживає на території РФ.

Крім стеження за українськими захисниками зловмисник виконував ворожі завдання щодо виявлення замаскованих підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Координати стратегічних об’єктів потрібні були окупантам для проведення прицільних ракетних ударів по місту.

Для комунікації з ФСБ їхній агент використовував анонімні месенджери, а передачу розвідданих супроводжував медіафайлами з прив’язкою до місцевості.

На підставі зібраних матеріалів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він під вартою. Триває розслідування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?