Греція й Туреччина провели таємні переговори після нового конфлікту
Категорія
Світ
Дата публікації

Греція й Туреччина провели таємні переговори після нового конфлікту

Греція й Туреччина провели таємні переговори після нового конфлікту
Джерело:  online.ua

Турецька та грецька делегації минулого тижня провели таємні перемовини у Брюсселі за посередництва офіційного Берліну. Що важливо розуміти, переговори відбулися на тлі загострення двосторонніх відносин між Грецію та Туреччиною. Про це розповів речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт.

Джерело:  DW

Греція й Туреччина провели таємні переговори: що про це відомо

Я можу підтвердити, що така зустріч відбулася, але зміст подібних переговорів є конфіденційним і в цьому є сенс. Прем'єр-міністр Греції та президент Туреччини дуже позитивно відповіли на запит Німеччини щодо доцільності проведення такої зустрічі. Тож зустріч відбулася і очікуються інші подібні контакти, – розповів Штеффен Гебештрайт.

Журналісти також поцікавилися у нього, чи означає ця зустріч старт нової німецької ініціативи з посередництва між Грецією та Туреччиною. За його словами, про це не йдеться, однак подальші контакти між сторонами повинні незабаром відбутися.

Як вдалося дізнатися представникам ЗМІ, зустріч грецьких та турецьких делегацій відбулася 16 грудня

Афіни представив глава дипломатичного офісу прем'єр-міністра Греції Анна-Марія Бура, а офіційну Анкару – радник президента Ібрагім Калін.

Протягом останніх місяців канцлер та міністерство закордонних справ Німеччини неодноразово висловлювали думку, що Берлін міг б зробити конструктивний внесок у діалог між Грецією та Туреччиною за умови, що обидві країни бажають цього, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?