ГУР заявляє про загострення конфлікту між ЗС Росії та "вагнерівцями"
Категорія
Політика
Дата публікації

ГУР заявляє про загострення конфлікту між ЗС Росії та "вагнерівцями"

ГУР заявляє про загострення конфлікту між ЗС Росії та "вагнерівцями"
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу продовжує приписувати собі неіснуючі перемоги на фронті та загострювати конфлікт з ПВК "Вагнера" на тлі повномасштабної війни в Україні. Про це дізналося Головне управління розвідки Міноборони України.

Джерело: Фейсбук-сторінка ГУР

Шойгу бреше про перемоги на полі бою та принижує "вагнерівців"

За словами представників ГРУ, нещодавно Шойгу під час селектерної наради збрехав про повний контроль армії РФ над населеними пунктами Соледар, Кліщіївка, Краснопілля, Благодатне, Миколаївка Донецької області та Підгірне, Лобкове Запорізької.

Окрім того, поплічник Путіна заявляє про "успішний" розвиток бойових дій під Бахмутом і Вугледаром та наголошує, що всі зазначені "здобутки" є результатом дій винятково російської армії.

Що цікаво, глава Міноборони РФ продовжує ігнорувати той факт, що на всіх згадених напрямках найактивнішу роль у просуванні росіян вперед відігравали саме "вагнерівці", а армія РФ була лише "силою підтримки" у всіх можливих операціях.

Оскількі ці дані не висвітлюються російськими пропагандистськими ЗМІ, то це підтверджує той факт, що конфлікт між керівництвом ЗС РФ та Групою "Вагнера" набирає обертів.

ГУР також звертає увагу на те, що з міста Соледар українські сили наказали вивести ще 25 січня, про що офіційно повідомляло командування ЗСУ.

Що стосується інших згаданих Шойгу населених пунктів, то їхнє захоплення ворогом поки ніхто не підтверджував.

Українські Сили Оборони продовжують захист на кожному зі згаданих напрямків.

Що відомо про конфлікт ЗС РФ та "Вагнера"

Нещодавно ГУР дізналося, що військове командування держави-агресора створило спеціальний документ , в якому описується, як саме кремлівським пропагандистам потрібно висвітлювати події на полі бою.

В документі йшлося про те, що ЗМІ повинні писати про "видатну роль" керівництва Міноборони РФ, зокрема Шойгу та Герасимова. Окрім того, де-факто заборонялося згадувати ПВК "Вагнера" та особисто Євгенія Пригожина, який неодноразово критикував керівництво ЗС РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?