Хочуть навести жах — МОЗ озвучило попередження щодо вакцини від Sinovac
Категорія
Україна
Дата публікації

Хочуть навести жах — МОЗ озвучило попередження щодо вакцини від Sinovac

Хочуть навести жах — МОЗ озвучило попередження щодо вакцини від Sinovac
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов виступив з терміновим попередженням після того, як навколо вакцини від китайської компанії Sinovac почало з'являтися дедалі більше чуток та неперевірених даних. Посадовець, в першу чергу, звернув увагу на те, що українська влада підписала договір про поставку COVID-вакцини не тільки з цією компанією. Як відомо, офіційний Київ також продовжує перемовини ще з декількома виробниками вакцин, тому українцям панікувати не варто. Степанов нагадав, що його команда розпочала переговори про постачання вакцин ще з травня місяця. Про це він повідомив під час брифінгу 14 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

За словами міністра, інформація про нібито неякісну вакцину для України – "маніпуляції, які намагаються розганятись деякими політдіячами, у яких крім балаканини нічого немає".

"Їх мета – навести жах і тримати у страху українців... З усіма без виключення виробниками у світі, які виробляють вакцини та які надали звіти, компанії, які зареєстрували вакцини – ми ведемо з ними переговори з травня. Так само як і з COVAХ”, – наголосив очільник МОЗ.

Як уже згадувалося раніше, китайська вакцина від Sinovac – це інактивований препарат, який зберігається при температурі від +2 до +8 градусів. За словами фахівців, його без проблем можна зберігати у звичайному холодильнику. Що важливо розуміти, саме це робить вакцину придатною для країн, що розвиваються, де немає спеціальних холодильних систем.

Компанія з України "Лекхім" вже встигла замовити 5 мільйонів доз китайської вакцини SinoVac. Однак пізніше стало відомо, що результати дослідження, яке провели у Бразилії, показали, що ефективність препарату становить 50,38%. У МОЗ стверджують, що офіційний Київ закупить китайську вакцину від коронавірусу лише у тому випадку, якщо її ефективність становитиме не менше 70%, а як ні, то компанія поверне гроші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні ввели штрафи для бізнесу та організацій  за відсутність масок у їхніх клієнтів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?